Volledig scherm
Het Zuyderland © ANP

Ziekenhuisbewakers verdacht van dood patiënt

Twee beveiligers van een ziekenhuis in Geleen worden mogelijk verantwoordelijk gehouden voor de dood van een patiënt. De 37-jarige verwarde man overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag na een confrontatie vorige week in het Zuyderland. Dat meldt Dagblad De Limburger.

De beveiligers zitten niet vast, maar zijn wel als verdachten aangemerkt. De verwarde man was opgevallen omdat hij midden in de nacht door de centrale hal van het ziekenhuis liep. De beveiligers wilden weten wat hij daar deed. De man reageerde agressief en werd door de beveiligers in bedwang gehouden. Toen agenten ter plaatse waren gekomen, bleek dat de verwarde man onwel was geworden. Het is niet duidelijk of de bewakers een nekklem hebben toegepast.

Mishandeling

Volgens het Openbaar Ministerie moet uit onderzoek blijken of het slachtoffer door de handelingen van de bewakers om het leven is gekomen en of er sprake was van opzet. Het Openbaar Ministerie verdenkt het duo voorlopig van zware mishandeling. In dat geval kan 'mishandeling met de dood tot gevolg' als verwijt op de dagvaarding komen te staan.

Volgens het ziekenhuis zijn de betrokken beveiligers momenteel niet aan het werk. Het ziekenhuis wil tijdens het onderzoek verder niet reageren op de zaak.