De buis op deze oplegger zat goed vast, maar was langer dan mocht volgens de ontheffing.
Volledig scherm
PREMIUM
De buis op deze oplegger zat goed vast, maar was langer dan mocht volgens de ontheffing. © Frank de Roo

Zo pakt de politie lakse truckers aan: ‘Bij een noodstop was chauffeur gespietst door eigen lading’

Aggregaten, graafmachines, gereedschap: de agenten van de verkeerspolitie hebben het allemaal al eens van de vrachtwagen zien vallen omdat de spullen niet goed gezekerd waren. Daarom controleren ze daar nu extra op. ,,We horen vaak: ‘Ik doe het al dertig jaar zo, het gaat nooit fout'.”

1 reactie

 • Gerrit Rin

  2 maanden geleden
  Controle op goede ladingzekering van voertuigen is net zo belangrijk als afstand houden met je vrachtauto van 100 meter op voor je rijdende collega bij een noodstop geen goede ladingzekering kan de lading de truckcabine pletten Door geen afstand houden van 100 meter vrijuitzicht van je collega bumperkleven wat er voor hem gebeurt op de weg plet hij zichzelf in de cabine ramt stilstaande voertuigen op vluchtstrook Rij veilig met je truck houd altijd 100 meter afstand vrij zicht van je collega
 1. Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’
  PREMIUM

  Door dementie vergeet Hans constant woorden, maar melodieën zitten in zijn hoofd ‘getimmerd’

  Hans (85) mag dan dementerend zijn, zingen kan hij als de beste. Melodieën zitten ‘in zijn hoofd getimmerd’. Zeker de Matthäus Passion die hem herinnert aan zijn jeugd. Hans is een van de leden van het Participatiekoor dat voor een derde uit mensen met dementie bestaat. Zij worden stuk voor stuk begeleid door twee ‘mantelzingers’. ,,Ik zing de hele dag, het geeft me energie.”
  Delft