Zo trok het noodweer over Gelderland, nog steeds code oranje om extreme hitte en pittige buien

videoDe weersomslag kon niet groter zijn. Een enorme stortbui met hagel en harde windstoten heeft in delen van Gelderland dinsdagavond voor flink wat overlast gezorgd. In Lunteren en Barneveld gingen terrassen de lucht in en kwamen straten blank te staan. 

 1. Heetste 11 augustus ooit gemeten met ruim 32 graden, unieke reeks hete dagen
  Play
  video

  Heetste 11 augustus ooit gemeten met ruim 32 graden, unieke reeks hete dagen

  De hitterecords blijven ons om de oren vliegen. Aan het begin van de middag was het in De Bilt ruim 32 graden, waarmee het oude record op 11 augustus uit 2003 uit de boeken vliegt. En vannacht werd het in De Bilt 21,5 graden, het vorige record in de nacht van 10 op 11 augustus stond op 17,2. Morgen wordt hoogstwaarschijnlijk het aantal achtereenvolgende tropische dagen verbroken, meldt weerman Leon Saris van Weerplaza.
 2. Zorgblogger Tommie krijgt volle laag met #ikdoewelmee: ‘BN’ers: loop eens een dag met mij mee’
  PREMIUM

  Zorgblog­ger Tommie krijgt volle laag met #ikdoewel­mee: ‘BN’ers: loop eens een dag met mij mee’

  Zorgblogger Tommie Niessen (28) uit Helmond krijgt op sociale media de volle laag nadat hij dinsdag de hashtag #ikdoewelmee plaatste. De verpleegkundige met duizenden volgers zag afgelopen maanden van dichtbij mensen sterven aan corona, maar wordt nu ‘verrader’ genoemd. ,,Als die influencers een dag met mij meelopen in de zorg, krijgen ze waarschijnlijk wel respect voor de maatregelen.”