Volledig scherm
Zoektocht naar de derde vermiste visser bij Neeltje Jans. © Frans Bosscha

Zoeken naar derde vermiste visser Zeeland gestaakt: 'Alle opties zijn op'

Politie en kustwacht zijn op de Oosterschelde gestopt met het zoeken naar de sportvisser  die sinds zaterdag vermist wordt. ,,Al onze opties zijn op'', aldus een woordvoerster. 

De 67-jarige visser uit het Brabantse Heeze was zaterdagochtend met zijn plaatsgenoten, vader en zoon Adriaan (79) en Erik (51) van Asten, vanaf Neeltje Jans in dichte mist de zee opgegaan in een visbootje. Vermoedelijk raakte het drietal in de dichte mist in de problemen. 

Vader en zoon Van Asten werden zondag levenloos gevonden. Het lichaam van de zoon was aangespoeld bij de Mattenhaven op werkeiland Neeltje Jans, de vader lag levenloos bij het wrak van het bootje bij de Roggenplaat. Dat werd ondersteboven aangetroffen ten oosten van het eiland. 

Vermoedelijk is het bootje met de vissers door de sterke stroming onder de stormvloedkering de Oosterschelde in getrokken. 

Sonar

De nog altijd vermiste sportvisser zou volgens meerdere bronnen Tiny van Kessel zijn.  Het Landelijke Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) zou gisteren met sonar op de Oosterschelde gaan zoeken, maar dat ging niet door omdat het team met spoed naar Leeuwarden werd gestuurd voor de vermissing van de 18-jarige Remon Bruinsma.  

Mogelijk gaat het zoeken met sonar in Zeeland op een later tijdstip nog wel gebeuren. Dat is echter afhankelijk van andere werkzaamheden en ook het weer speelt een rol, zo laat de politie weten.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement