Volledig scherm
Remon Bruinsma. © Remon Bruinsma

Zoektocht naar vermiste tiener Remon (18) verplaatst naar natuurgebied

Nog altijd is er geen spoor gevonden van de vermiste 18-jarige Remon Bruinsma uit Leeuwarden. Zeker vijftig vrijwilligers zoeken vandaag op eigen initiatief in natuurgebied Grote en Kleine Wielen in de hoop de al meer dan een week vermiste jongen terug te vinden.

De politie doorzocht de afgelopen dagen en vanmorgen alle grachten in Leeuwarden met sonarapparatuur, dregteams en speurhonden. Sommige plekken werden zelfs twee tot drie keer bekeken om er zeker van te zijn dat er niets over het hoofd werd gezien. Ook de binnenstad werd uitgekamd. Camerabeelden leverden niets op.

Remon Bruinsma verdween vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag na een stapavond in Leeuwarden. De jongen werd voor het laatst gezien rond twee uur 's nachts toen hij een kroeg aan de Leeuwarder Nieuwestad verliet. Hij zou bij een klasgenoot blijven slapen, maar kwam daar nooit aan. Zijn telefoon werd later bij een filiaal van de C&A in de buurt teruggevonden.

Misdrijf

Quote

Ze willen iets doen

Woordvoerder politie

De politie ging er eerder al van uit dat Bruinsma mogelijk in het water terecht was gekomen. ,,Dat is nog steeds het belangrijkste scenario. We hebben vooralsnog geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf of dat hij vrijwillig vertrokken is”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Hoewel er ook geen signalen zijn dat Remon in een vlakbijgelegen natuurgebied terecht is gekomen, is een groep van vrienden, bekenden en vrijwilligers daar vandaag wel gaan zoeken. ,,Ze willen iets doen”, verklaart de politiewoordvoerder. ,,Ze brengen het gebied in kaart en bellen bij het vinden sporen, aanwijzingen of Remon onmiddellijk de politie.”

Bovendrijven

De politie sluit niet uit dat Remon ondanks de intensieve zoektocht alsnog in de Leeuwarder grachten wordt gevonden. ,,Hij kan best ergens in het water liggen en nog boven komen drijven. Dat is afhankelijk van de buitentemperatuur, medicijnen, alcohol of de kleren die hij aanhad. Met een zware leren jas duurt het bijvoorbeeld veel langer. Daar kunnen we nog niks zinnigs over zeggen.”

Volgens de woordvoerder zijn de ouders van Remon ontzettend ongerust. ,,Zij denken ook niet dat hij is weggelopen. Ze houden er rekening mee dat Remon in het water ligt.”

Volledig scherm
De vermiste Remon Bruinsma (18). © Google Maps/Facebook