Het coronapaspoort moet straks bijdragen aan de heropening van de samenleving.
Volledig scherm
PREMIUM
Het coronapaspoort moet straks bijdragen aan de heropening van de samenleving. © Videostill

Zonder coronapaspoort geen toegang: hoe eerlijk is dat?

De naderende invoering van het coronapaspoort leidt niet alleen maar tot applaus. Zorgt de pas straks voor discriminatie? En hebben we hem eigenlijk wel nodig? Het fenomeen belicht, aan de hand van drie kritische stellingen.

8 reacties

 • Nancy Schonhage-Oost

  1 jaar geleden
  Wat doen met met de mensen die zich om medische redenen niet mogen laten vaccineren? Niet iedereen die vaccinatie weigert is een virus wappie of bang....
 • Thymo Molen

  1 jaar geleden
  Eerlijk ALLES onzin!!!
 • Jeroen Oosterlaar

  1 jaar geleden
  Kleine hypotheses voor de mensen hieronder. 1.Stel: ik heb geen vaccinatiepaspoort en loop de komende 60 jaar toch geen corona op, is het dan na 60 jaar verantwoord mij overal te hebben geweigerd? 2.Stel: jij hebt wel een coronapaspoort en bent toch in staat over te dragen en anderen te besmetten, hoe valide is het paspoort dan nog? 3.Stel, hypothese 1 en 2 zijn onzin en ik spoor niet. Hoe ver moet het dan gaan? Binnen blijven? Ramen van woningen en winkels markeren? Mensen zelf markeren?
 • Hein Strosser

  1 jaar geleden
  Ik vind het een goed idee. De mensen die het over een " coronagriepje" hebben en zich ook niet willen laten inenten of zelfs in een complottheorie geloven, mogen de gevaccineerden niet in de weg zitten. Gevolg van de keuze die door deze mensen gemaakt is .
 • Mr. J.P. Klevant Groen

  1 jaar geleden
  Discriminatie is onderscheid maken op grondvan bijv huidskleur of geslacht. Zaken waar mensen niet zelf invloed op hebben. Wel of niet vaccineren is (vrijwel altijd) een keuze. En keuzes mogen gevolgen hebben.