Zonovergoten dagen zorgen voor een warme ‘zomerstart’

VideoEr gingen koude en natte maanden aan vooraf, maar juni kende sinds 1997 niet zo'n zonnige start. Het was zelfs een van de warmste zomerstarts sinds het begin van de temperatuurmetingen in ons land. ,,Het contrast met afgelopen voorjaar is enorm”, zegt meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza.

 1. Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelganger: 'Niet van bewust’

  Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelgan­ger: 'Niet van bewust’

  In de buurt van een begraafplaats in Groningen is gisteravond korte tijd onrust ontstaan nadat er signalen binnenkwamen dat de in België voortvluchtige militair Jurgen Conings daar zou zijn gezien. De politie nam de melding zeer serieus en ging ervanuit bij de missie zelf ook ‘gevaar te lopen’. Uiteindelijk bleek het niet om de militair te gaan, maar om een Duitse dubbelganger. ,,Hij had qua uiterlijk zeker overeenkomsten met Conings.”
 2. LIVE | WHO-topman wil binnen een jaar wereldwijde vaccinatiegraad van 70 procent
  coronavirus

  LIVE | WHO-top­man wil binnen een jaar wereldwij­de vaccinatie­graad van 70 procent

  De topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus wil dat binnen een jaar zeker 70 procent van de wereldbevolking is gevaccineerd. Daarvoor roept hij de hulp in van de G7. In de Russische hoofdstad Moskou heeft burgemeester Sergej Sobjanin alle inwoners een week vakantie gegeven om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen in te dammen. En de Braziliaanse president Jair Bolsonaro is zaterdag op de bon geslingerd, omdat hij zich opnieuw niet aan de coronamaatregelen hield. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog. Het vorige liveblog tref je hier.