Nu mogelijk de wegwerpmondmaskers verplicht worden, wordt het dragen ervan een kostenpost die zeker door minima gevoeld zal worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu mogelijk de wegwerpmondmaskers verplicht worden, wordt het dragen ervan een kostenpost die zeker door minima gevoeld zal worden. © Getty Images

Zorgen over kosten zelftesten en mondkapjes voor mensen met kleine beurs: ‘Geef ze gratis’

Met regelmatig zelftesten en het advies om duurdere medische mondmaskers te dragen, kunnen de kosten voor gezinnen al snel oplopen tot enkele tientjes per maand. Dat is reden voor zorg, vindt Tweede Kamerlid  Lisa Westerveld, die ervoor pleit in elk geval voor minima de testen en de mondkapjes gratis te maken.

10 reacties

 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Qua inkomens zijn we één van de meest genivelleerde landen ter wereld. Wat vermogens betreft is dat een ander verhaal, maar dat zijn mensen met eigen bedrijven of die sparen. Naast die zeer gelijke inkomens hebben we nog een scala aan tegemoetkomingen en toeslagen. Veel andere landen waar dat allemaal slechter is, hebben al een groot deel van twee jaar binnen en buiten mondkapjes plicht. Daar wordt ook niet gezeurd. Houd toch eens op.
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Ruud Vogels, vaak meegezongen met Kinderen voor Kinderen ? " Wat je niet ziet bestaat niet ". Gratis mondmaskers in ieder geval voor alle mensen met een uitkering . Bij ziekenhuizen, verzorgingshuizen en alle andere plaatsen waar veel mensen komen die een groter dan gemiddeld risico lopen ook gratis. Lijkt mij ook een zaak voor onze volksvertegenwoordigers.
 • Ruud Vogels

  1 jaar geleden
  Gewoon stoppen met testen! snap werkelijk niet waarom je jezelf nu nog laat testen, als iedereen hiermee stopt, dalen vanzelf de cijfers en verdwijnt het uit het nieuws en kan iedereen verder met zijn/haar leven..
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Gisteren geen TV gezien met Denen die vertellen hoe het bij hen gaat? Meerdere keren per week testen, rekening houden met je collega's. Vandaag gaat de culturele sector daar, met beperkingen, weer open. Kunnen we wat van leren.
 • Helena D C M van duuren-lambregts

  1 jaar geleden
  Ik heb mondkapjes gekocht . En als ze niet goed zijn dan moeten ze mij maar goede geven maar kopen doe ik niets meer .
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.