Werknemers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis voerden op 16 maart actie voor een betere CAO.
Volledig scherm
Werknemers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis voerden op 16 maart actie voor een betere CAO. © Roel van der Aa

Zorgpersoneel krijgt er vijftien procent salaris bij en recht om onbereikbaar te zijn

Ziekenhuispersoneel hoeft volgende maand geen actie meer te voeren. De vakbonden en ziekenhuizen hebben zojuist een akkoord bereikt: zorgpersoneel krijgt er tot vijftien procent salaris bij, ontvangt een hogere reiskostenvergoeding en krijgt het recht om onbereikbaar zijn.

3 reacties

 • marianne van Dijk steenbergen

  2 maanden geleden
  Mooi dat op deze manier deze toppers een blijk van waardering krijgen. Want ze zijn onmisbaar nu maar ook in de toekomst.
 • H.J. Lijbers

  2 maanden geleden
  Dit werd hoog tijd.!, Geldt dit ook voor personeel verpleegtehuizen.? Deze medewerkers (sters )verdienen dit ook. Het zou ook goed zijn als artsen net zoals in universiteits ziekenhuizen in loondienst gaan en Alle maatschappen worden afgeschaft.
 • Ria Dekker

  2 maanden geleden
  Fantastisch nieuws! Deze mensen werken keihard en hebben ook nog de ongelooflijk zware Coronacrisis op hun dak gekregen. Van harte gefeliciteerd!
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.