Landelijk steeg het aantal uitgeschreven processen-verbaal voor rijden onder invloed met 14 procent.
Volledig scherm
PREMIUM
Landelijk steeg het aantal uitgeschreven processen-verbaal voor rijden onder invloed met 14 procent. © Getty Images/iStockphoto

Zoveel bestuur­ders werden in jouw gemeente betrapt op rijden onder invloed: ‘We schrikken van deze cijfers’

KaartHet aantal mensen dat door de politie is betrapt op rijden onder invloed is in de eerste tien maanden van dit jaar al hoger dan in heel 2021, blijkt uit cijfers. In deze regio valt vooral Gelderland op. De Stichting Alcoholpreventie (STAP) schrikt van de cijfers en spreekt van een alarmsignaal.

17 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Gelukkig rij ik weinig tot niet in de avonden en nachten al helemaal niet.
 • H. Hudepohl

  2 maanden geleden
  Dat drank een belangrijke oorzaak is lijkt mij duidelijk. Vooral bij de minder jongeren. Bij de jongeren is drugs en lachgas een grote oorzaak. Niet handsfree bellen, sms'en of Whatsappen speelt ook niet in het voordeel. Naar een film, een sportwedstrijd of wat dan ook op je beeldscherm kijken tijdens het autorijden dient aangepakt te worden.
 • Gerco Bosch

  2 maanden geleden
  @JM SCHINKEL in 2021 waren de kroegen natuurlijk nog een voor een deel gesloten, een stuk avond klok en geen festivallen of disco's/clubs dus was er ook minder reden om met drank op de straat op te gaan. Dus het is nog steeds een beetje appels met peren vergelijken.
 • F. Post

  2 maanden geleden
  Moet je maar eens controleren na voetbalwedstrijd in Harderwijk.
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Het wordt steeds onveiliger op de weg. Die conclusie kunnen we in ieder geval trekken!
 1. Topadvocaat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaanden Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

  Topadvo­caat Knoops na snoeihard rapport: Nabestaan­den Peter R. de Vries kunnen de staat aanklagen

  De nabestaanden van Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en kroongetuige Nabil B. kunnen op grond van de harde conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de staat aansprakelijk stellen voor immateriële en materiële schade, stelt topadvocaat Geert-Jan Knoops tegen deze site. Het uitgelekte conceptrapport zou uitwijzen dat politie en justitie veel steken hebben laten vallen op het gebied van beveiliging. ,,Dit kan zeker als basis dienen voor verdere juridische stappen.”