Volledig scherm
© ANP

Zus (77) van kindermisbruiker in Brummen opgepakt omdat ze slachtoffer wilde omkopen

De politie heeft in Brummen een 77-jarige vrouw aangehouden, die wordt verdacht van het beïnvloeden van een minderjarig slachtoffer van seksueel misbruik in Nepal. Ze zou het gezin van het slachtoffer tienduizenden euro's hebben geboden om haar opgepakte broer (66) vrij te krijgen.

Het gaat om een 15-jarige jongen in de strafzaak tegen de 66-jarige broer van de vrouw, die in Nepal vast zit in een strafrechtelijk onderzoek naar kindersekstoerisme. De aangehouden vrouw zou gesprekken hebben gevoerd met het gezin van de minderjarige jongen en tienduizenden dollars hebben geboden  voor het aanpassen van afgelegde verklaringen. De vrouw had een ticket geboekt om morgen opnieuw naar Nepal te reizen. 

De Nederlandse man werd vorig maand in Nepal aangehouden. Hij zou op heterdaad zijn aangehouden met de jongen op zijn kamer in een guesthouse. Zowel in Nepal als in Nederland doet de politie onderzoek naar de verdenkingen van  kindersekstoerisme en bezit en verspreiding van kinderporno.

  1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
    Zeven gewonden

    Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

    Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.