Volledig scherm
De vrachtwagen stond compleet in lichterlaaie. © Bart Meesters

Zwaargewonde chauffeur 'kan zich niets herinneren van ongeluk op A2'

De 40-jarige vrachtwagenchauffeur die vorige week zwaargewond raakte toen hij achter op een pijlwagen op de A2 klapte, kan zich helemaal niets van het ongeluk herinneren. Dat heeft zijn familie aan de politie laten weten.

Een groot deel van het onderlichaam van de chauffeur is verbrand. Hij heeft derdegraads brandwonden. Slechts af en toe is hij aanspreekbaar. Vanwege de ernst van zijn brandwonden kan hij nog niet officieel verhoord worden.

Het zware ongeluk gebeurde vorige week woensdagavond tegen middernacht. De chauffeur zou ter hoogte van de A2 bij Den Bosch een rood kruis genegeerd hebben. Vervolgens knalde hij met behoorlijke snelheid achter op een pijlwagen van Rijkswaterstaat. De vrachtwagen vloog daarbij in brand.

Herinnering

Volgens zijn familie kan de chauffeur zich niet herinneren dat hij een rood kruis genegeerd zou hebben. Het Openbaar Ministerie (OM) moet bepalen of de man wordt vervolgd. ,,Wij maken een proces-verbaal op met de bevindingen waar het OM zich over zal buigen'', laat een woordvoerder van de politie weten.

Het herstel van de chauffeur gaat naar verwachting nog maanden duren. Een groot deel van zijn onderlichaam is verbrand. Het bedrijf waarvoor hij werkt reageerde aangeslagen na het ongeluk. ,,Het is verschrikkelijk wat hier is gebeurd en we hopen dat het goed gaat komen met onze chauffeur.''