‘Zwaarste jongens’ krijgen speciale vleugel om ontsnappen onmogelijk te maken

videoIs dit de toekomstige leefomgeving van Ridouan Taghi? Of die van Omar L., wiens handlangers hem onlangs probeerden te bevrijden uit zijn cel in Zutphen? Sinds de reeks ontsnappingspogingen uit ‘gewone’ gevangenissen, zint minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) op maatregelen. Hij hoopt die te hebben gevonden met een speciale afdeling in Friesland.

In de PI Leeuwarden hoopt minister Dekker een antwoord te hebben gevonden op een type crimineel dat hem hoofdbrekens bezorgt: de zwaarste categorie.

Ook na hun veroordeling blijven bijvoorbeeld kopstukken van de Mocromaffia voor problemen zorgen. Handlangers zetten al in 2017 een plan op om Benaouf A. met een helikopter te bevrijden uit de bajes van Roermond. En in januari wilden vrienden van Omar L. zo’n kunstje in Zutphen herhalen door de gevangenisdeuren te lijf te gaan met een wig en slijptol.

Bovendien, weet Dekker, zetten de soms levenslang gestrafte criminelen hun ‘activiteiten’ gewoon voort. ,,Dat is onacceptabel.’’

  1. Podiumbranche: Einde aan concerten en festivals als 1,5 metersamenleving blijft

    Podiumbran­che: Einde aan concerten en festivals als 1,5 metersamen­le­ving blijft

    Het bezoeken van concerten en festivals is in een samenleving waarin we 1,5 meter afstand moeten houden vrijwel onmogelijk. De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) doet om die reden een oproep aan het kabinet om voorlopig alle shows tot nader orde te verbieden. ,,Geef popzalen en festivalorganisaties duidelijkheid zodat ze weer verder kunnen, anders betekent dit voor hen het einde”, meldt directeur Berend Schans aan deze nieuwssite.