Werkzoekenden aan het loket van het UWV in Amsterdam
Volledig scherm
Werkzoekenden aan het loket van het UWV in Amsterdam © ANP XTRA

Zwartboek over misstanden UWV: ‘Mensen komen diep in de schulden of raken hun huis kwijt

Veel mensen komen in grote problemen door fouten van het UWV. Ze worden goedgekeurd terwijl ze ernstig ziek zijn of ten onrechte gekort op hun uitkering, waarna ze forse terugvorderingen krijgen. Daardoor raken ze in diepe schulden, moeten ze hun huis verkopen of lopen relaties stuk.

2 reacties

  • B Zieleman

    2 maanden geleden
    Het UWV is een verkapte veekeuring. Mensen die glashard kunnen liegen krijgen alles voor elkaar, worden compleet afgekeurd en als ze denken dat niemand ze ziet, kunnen ze er op los klussen en ineens van alles doen, wat ze bij het UWV allemaal niét zouden kunnen. Zit jij eerlijk te vertellen dat je een lijf hebt die naar de gallemiezen is, wel graag wil werken, maar dat het nog niet lukken wil, ook vanwege morfinegebruik, wordt je geacht als een gek te solliciteren, onverantwoord!
  • I. Kooistra

    2 maanden geleden
    Wat fijn dat er nog een politieke partij bestaat die de wortels in de maatschappij heeft en van buiten naar binnen werkt ipv van boven naar beneden! Mensen als Renske Leijten en deze Bart van Kemp hebben we hard nodig om deze al jaren bekende misstanden aan te pakken en de verantwoordelijken voor het voetlicht te slepen. Maar er is zoveel mis dat je het met maar 1 sociale partij van geringe omvang niet snel zult kunnen repareren. En dan nu nog eens 4 jaar onachtzaamheid en gebrek aan interesse