Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de plek van de steekpartij in Den Ham. © Kevin Gerrits / News United

Zwollenaar (19) zwaargewond bij steekpartij in Den Ham

Bij een steekpartij in Den Ham is afgelopen nacht een man uit Zwolle (19) zwaargewond geraakt. Een 18-jarige man uit Den Ham is als verdachte aangehouden. 

Het steekincident gebeurde ongeveer een half uur na middernacht. Op de locatie aan de Kottergoren werd een verjaardag gevierd, daar ontstond volgens de geschrokken omstanders een ruzie en aansluitend het steekincident.

Meerdere eenheden en de ambulance spoedden zich na de melding - 00.30 uur - naar Den Ham. Ter plaatse troffen de hulpdiensten buiten het zwaargewonde 19-jarige slachtoffer uit Zwolle aan. Na reanimatie werd hij met spoed overbracht naar het ziekenhuis.

Kort na 1.00 uur werd een 18-jarige verdachte uit Den Ham aangehouden. Hij was er na het incident op zijn fiets vandoor gegaan. De politie wist op basis van het signalement hoe de jongen eruit zag, ze troffen hem elders in Den Ham buiten aan.

Onderzoek

De politie, die de straat afzette met linten en met meerdere voertuigen aanwezig was en ook een politiehond inzette, heeft met veel getuigen gesproken en zal dat ook vandaag nog doen. Ook werd er forensisch onderzoek gedaan. Volgens een omwonende is de recherche tot zeker 04.00 uur bezig geweest.

Op de incidentlocatie en in de omgeving kunnen ook vandaag mogelijk nog vervolgonderzoeken plaatsvinden in relatie tot dit incident. De verdachte zal vandaag worden gehoord op het politiebureau.

Toestand gewonde

Het slachtoffer werd zwaar gewond vervoerd naar het ziekenhuis in Almelo, daar is hij geopereerd aan zijn verwondingen.