Volledig scherm
René Zeelen (links) met naast hem zijn vrouw en vrienden tijdens zijn laatste avond carnaval in café A Jenne Sjlaagboom in Kerkrade. © Dagblad De Limburger

Zwollenaar sterft in het harnas: René overlijdt met carnaval

Carnaval zit in je hart, van de wieg tot het graf.  René Zeelen wilde dan ook het liefst sterven met carnaval. Zondag kwam zijn 'wens' uit.

Zeelen woonde weliswaar al twaalf jaar in Zwolle, maar zoals zoveel Brabanders en Limburgers die boven de grote rivieren belandden, trok hij met carnaval steevast naar het zuiden. 

Dat meldt dagblad De Limburger. ‘Als ik moet sterven, dan liefst met carnaval in Kerkrade’, luide zijn credo. Hij verkondigde dat al jaren. René overleed zondag in zijn slaap na twee dagen stevig carnaval gevierd te hebben.  

Zijn familie put troost uit de bizarre vervulling van Zeelens laatste wens. Hij werd maar 61, maar leefde voor honderd jaar. "Hij heeft er alles uit gehaald”, zegt zijn zus Bea Zeelen.

Maandagmorgen werd René Zeelen na een lange avond stappen niet meer wakker. Hij overleed aan een hartaanval. Ook na het nieuws over zijn overlijden gingen zijn vrienden maandag carnaval vieren. Zeelen zou niet anders gewild hebben.