Volledig scherm
De drie flesjes honing © Maryland Transportation Authority Police

Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.

Voor de 45-jarige man met Jamaicaanse roots werd het een kerstvakantie om nooit meer te vergeten, maar dan in negatieve zin. Hij bezocht zijn familie in Jamaica en ging traditiegetrouw ook langs bij zijn favoriete honingkraam, om zoals altijd een lading van zijn lievelingsproduct mee naar de VS te nemen.

Op 29 december vorig jaar werd een nietsvermoedende Haughton op de luchthaven van Baltimore gearresteerd. De vader van zes werd verdacht van het smokkelen van vloeibare meth. Dat zou volgens de douane uit een test zijn gebleken. ,,Ik weet 100 procent zeker dat ik geen drugs heb,” zou een verbouwereerde Haughton nog hebben uitgebracht. Daarna viel hij flauw en moest hij naar het ziekenhuis, om vervolgens meteen achter de tralies te verdwijnen. 

‘Compleet geruïneerd’

Haughton zat bijna drie maanden onschuldig vast, voordat de uitslagen van twee nieuwe tests bekend werden. Die wezen uit dat er inderdaad geen enkele spoor van drugs in het honingvoorraad te bekennen was. Haughton, die als klusjesman en bouwvakker werkte in zijn woonplaats Maryland, was inmiddels zijn banen kwijt. ,,Ze hebben mijn leven compleet geruïneerd’’, reageerde de vader van zes kinderen tegenover Amerikaanse media. ,,Als ik niet de juiste mensen om mij heen had, dan zat ik waarschijnlijk nu nog steeds vast.’’ 

De Amerikaanse krant The Washington post vermeldt dat Haughton waarschijnlijk zo lang in de cel bleef omdat hij geen Amerikaanse nationaliteit heeft, maar een Jamaicaanse. Het scheelde niet veel of Haughton werd zelfs het land uitgezet. Zelf stelt hij in de krant dat zijn huidskleur iets te maken heeft met zijn aanhouding. Hij vreesde aanvankelijk zelfs dat hij 25 jaar moest zitten. 

 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.