Volledig scherm
Wie goed naar het briefje kijkt, ziet dat het geschreven is op een Nederlands kladblokje, dat Sekfy naar eigen zeggen vorig jaar uit Helsinki meenam van een conferentie.

Australische brandweerlieden laten na redden huis beleefd briefje achter

Een Australiër heeft een hartverwarmend briefje gedeeld dat de brandweerlieden in zijn keuken hadden achtergelaten, nadat ze zijn huis wisten te redden. In de staat New South Wales woeden momenteel hevige branden. De brandweerlieden verontschuldigen zich voor het verloren gaan van de schuren én geven aan dat ze wat melk uit de koelkast hebben gepakt.

Paul Sekfy uit Urunga vond het briefje op het aanrecht in de keuken toen hij na zijn evacuatie terugkeerde naar zijn huis om te zien wat er nog van over was. ,,Het was de beste boodschap ooit sinds het briefje op de ochtend na mijn bruiloft”, aldus de man.

Het bericht, dat Sekfy op Facebook zette, werd duizenden keren gedeeld en bereikte uiteindelijk ook de brandweerman die zegt het briefje geschreven te hebben. ,,Ik ben blij dat mijn bericht je bereikt heeft”, zegt Kale Hardie-Porter in een reactie op Facebook. ,,We hebben even geschuild in uw huis, waar we de koelkast ontdekten…” De man verontschuldigt zich verder nog voor zijn ‘vreselijke handschrift’: ,,Het was erg laat en ik kon amper iets zien”, schrijft hij.

Wie goed naar het briefje kijkt, ziet dat het geschreven is op een Nederlands kladblokje, dat Sekfy naar eigen zeggen vorig jaar uit Helsinki meenam van een conferentie.

Hoewel Sekfy’s huis gespaard is gebleven, is het op dit moment wel onbewoonbaar. ,,We hebben geen elektriciteit en water, alles is vies en overal hangt zeker nog een week rook.’’ Voorlopig woont de man in een motel.

De bosbranden hebben in Australië al aan drie mensen het leven gekost en meer dan 150 huizen gingen al door het vuur verloren. New South Wales wordt door meer dan zestig branden geteisterd en de staat zet zich schrap voor ‘rampzalige omstandigheden die vandaag verwacht worden’.

Bekijk hieronder beelden van de bosbranden in Australië.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”