Het hondje werd op pad gestuurd met een boodschappenbriefje.
Volledig scherm
Het hondje werd op pad gestuurd met een boodschappenbriefje. © Antonio Muñoz

Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.

Antonio Muñoz, zo stelt hij in een massaal gedeelde Facebookpost, schreef de volgende tekst op het briefje: ‘Hallo winkelbaas. Verkoop mijn hond alstublieft een zak Cheetos (krokante kaaschips, red.). Graag de oranje variant en niet de rode want die zijn te pittig. Er zit 20 dollar onder haar riempje’. Muñoz sloot zijn opdracht af met nog een laatste, veelzeggend zinnetje: ‘Opgelet, ze bijt als ze niet goed wordt behandeld. Groeten, uw overbuurman'. 

Muñoz deelde ook nog wat foto's van de naar verluidt goed afgelopen missie. Daarop is te zien dat de chihuahua daadwerkelijk terug zou zijn gekomen met de bestelling. Volgens het baasje van het schattige viervoetertje wist het dier aanvankelijk niet goed wat het moest doen. ‘Ze was een beetje in de war, maar slaagde uiteindelijk wonderwel in haar opdracht’.

Lang niet iedereen gelooft overigens dat het teefje de zak chips daadwerkelijk in haar bek naar de hongerige Muñoz heeft gebracht. Chihuahuakenners, die reageren op de post van de Mexicaan, stellen dat de ietwat nerveus aangelegde hondjes vrij lastig te trainen zijn en zo'n ingewikkelde opdracht nooit zelfstandig zullen voltooien. ‘Het dier moet honderd procent zeker zijn geholpen’, reageert iemand. En: ‘Maar wel leuk dit in deze bange tijden’.

Het hondje in de winkel.
Volledig scherm
Het hondje in de winkel. © Antonio Muñoz
De chihuahua keerde terug met een zaak Cheetos in haar bek.
Volledig scherm
De chihuahua keerde terug met een zaak Cheetos in haar bek. © Antonio Muñoz
 1. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 2. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 3. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.