Belgische bestuurster raakt spoor compleet bijster bij afgezette treinovergang

VIDEO‘Spoorovergang onderbroken’, valt er meerdere keren te lezen bij de overgang in het Belgische Lede. De borden spreken boekdelen zou je denken en bovendien telt een gewaarschuwd mens voor twee. Klaarblijkelijk dacht de chauffeuse in bovenstaande video daar anders over. ‘Hallucinante beelden’, noemen onze zuiderburen dat. 

De dame in kwestie raakt zo van de kaart door de wegversperring, dat ze zelf het spoor compleet bijster raakt. Om haar weg ongehinderd te kunnen vervolgen, stapt mevrouw uit en schuift doodleuk de waarschuwingsborden aan de kant. Probleem opgelost, lijkt ze te denken. 

Op het moment dat de dame de overweg oprijdt, blijkt haar actie een heel slecht plan. De zwarte Mercedes belandt in het grind en komt onherroepelijk vast te zitten tussen de sporen. De hele vertoning wordt vastgelegd door een bewakingscamera van spoorbeheerder Infrabel.

Het treinverkeer wordt direct stilgelegd om een echte ramp te voorkomen. Het resultaat van de onbesuisde daad is een treinvertraging van ongeveer een half uur. Zolang duurt het om de bolide tussen de spoorstaven uit te takelen. Zonder twijfel krijgt ze daarvoor de rekening gepresenteerd, plus een fikse boete.

Volledig scherm
Het weghalen van een paar borden maakte de overweg niet beter begaanbaar. © Screenshot/Infrabel
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.