Volledig scherm
John en Allison McDonald. © Privéfoto

Brits koppel wint ruim 2 miljoen euro, drie dagen later wordt hun zoon kankervrij verklaard

Een Brits koppel had de eerste week van het jaar dubbel geluk. Het echtpaar won eerst twee miljoen pond (2,3 miljoen euro) in de Lotto en drie dagen later werd hun 15-jarige zoon kankervrij verklaard. ,,Het is alsof al onze dromen in die korte tijdsspanne werkelijkheid geworden zijn. Wat een fantastische manier om 2020 te beginnen”, verklaarde veiligheidsagent John McDonald tijdens een persconferentie.

Quote

Alle zes cijfers juist? Dat kon toch niet?

John McDonald

,,Iedereen droomt wel eens van die lottowinst, maar Allison en ik hadden nooit gedacht dat wij ooit die gelukkigen zouden worden. En dan dat prachtnieuws van onze zoon Ewan er nog eens bovenop, we voelen ons enorm dankbaar.” 

De tiener kreeg in mei te horen dat hij een zeldzame vorm van lymfeklierkanker had. Met de steun van zijn ouders onderging hij verschillende keren chemotherapie. ,,Het is een moeilijk jaar geweest”, aldus McDonald volgens Britse media. ,,Allison werkt in een brillenwinkel, maar ze nam speciaal verlof om hem bij te staan. Ze is al die tijd niet van zijn zijde geweken.”

,,Hopelijk zijn al onze zorgen nu van de baan. We zijn meteen met pensioen gegaan, zodat we ons kunnen focussen op ons gezin.”

Enorm bedrag

John was aan het werk toen hij ontdekte dat hij een enorm bedrag gewonnen had. ,,Ik had zoals gewoonlijk mijn bewakingsronde gedaan. Met een kopje thee in de hand checkte ik mijn lot. Drie juiste cijfers? Met dat bedrag konden we al een leuk weekendje doen, dacht ik. Maar het stopte niet. Alle zes cijfers juist? Dat kon toch niet? Ik stond te trillen op mijn benen. Pas toen ik officieel bevestiging kreeg van het lottobedrijf begon ik het te geloven.”

Maar toen moest Allison nog op de hoogte gebracht worden. Zij merkte na haar bezoek aan de tandarts dat ze een gemiste oproep had. ,,Allerlei soorten gedachten schoten door mijn hoofd. Ik dacht dat er iets ergs gebeurd was, misschien met Ewan. Waarom zou hij me anders bellen? Toen hij vertelde wat er aan de hand was, viel ik van mijn stoel van verbazing”, klinkt het. 

Het koppel is van plan om een deel van het geld uit te geven aan een nieuw huis met vier slaapkamers. Daarnaast staat ook reizen hoog op hun verlanglijstje. ,,Naast financiële zekerheid hebben we er nu ook tijd bij gekregen. We kunnen stoppen met werken en samen herinneringen opbouwen.”

 1. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 2. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.
 3. Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”