John en Allison McDonald.
Volledig scherm
John en Allison McDonald. © Privéfoto

Brits koppel wint ruim 2 miljoen euro, drie dagen later wordt hun zoon kankervrij verklaard

Een Brits koppel had de eerste week van het jaar dubbel geluk. Het echtpaar won eerst twee miljoen pond (2,3 miljoen euro) in de Lotto en drie dagen later werd hun 15-jarige zoon kankervrij verklaard. ,,Het is alsof al onze dromen in die korte tijdsspanne werkelijkheid geworden zijn. Wat een fantastische manier om 2020 te beginnen”, verklaarde veiligheidsagent John McDonald tijdens een persconferentie.

Quote

Alle zes cijfers juist? Dat kon toch niet?

John McDonald

,,Iedereen droomt wel eens van die lottowinst, maar Allison en ik hadden nooit gedacht dat wij ooit die gelukkigen zouden worden. En dan dat prachtnieuws van onze zoon Ewan er nog eens bovenop, we voelen ons enorm dankbaar.” 

De tiener kreeg in mei te horen dat hij een zeldzame vorm van lymfeklierkanker had. Met de steun van zijn ouders onderging hij verschillende keren chemotherapie. ,,Het is een moeilijk jaar geweest”, aldus McDonald volgens Britse media. ,,Allison werkt in een brillenwinkel, maar ze nam speciaal verlof om hem bij te staan. Ze is al die tijd niet van zijn zijde geweken.”

,,Hopelijk zijn al onze zorgen nu van de baan. We zijn meteen met pensioen gegaan, zodat we ons kunnen focussen op ons gezin.”

Enorm bedrag

John was aan het werk toen hij ontdekte dat hij een enorm bedrag gewonnen had. ,,Ik had zoals gewoonlijk mijn bewakingsronde gedaan. Met een kopje thee in de hand checkte ik mijn lot. Drie juiste cijfers? Met dat bedrag konden we al een leuk weekendje doen, dacht ik. Maar het stopte niet. Alle zes cijfers juist? Dat kon toch niet? Ik stond te trillen op mijn benen. Pas toen ik officieel bevestiging kreeg van het lottobedrijf begon ik het te geloven.”

Maar toen moest Allison nog op de hoogte gebracht worden. Zij merkte na haar bezoek aan de tandarts dat ze een gemiste oproep had. ,,Allerlei soorten gedachten schoten door mijn hoofd. Ik dacht dat er iets ergs gebeurd was, misschien met Ewan. Waarom zou hij me anders bellen? Toen hij vertelde wat er aan de hand was, viel ik van mijn stoel van verbazing”, klinkt het. 

Het koppel is van plan om een deel van het geld uit te geven aan een nieuw huis met vier slaapkamers. Daarnaast staat ook reizen hoog op hun verlanglijstje. ,,Naast financiële zekerheid hebben we er nu ook tijd bij gekregen. We kunnen stoppen met werken en samen herinneringen opbouwen.”

 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.