Volledig scherm
© Ninth People’s Hospital

Chinese chirurgen verwijderen megatumor van bijna 15 kilo

Chirurgen van het Ninth People’s Hospital in de Chinese stad Shanghai hebben bij een 68-jarige man een tumor van bijna 15 kilo verwijderd. Tijdens de 33 uur durende, zeer riskante operatie lukte het om het gezwel - dat vastzat aan zijn wervelkolom, longen en bloedvaten en ongeveer 85 bij 65 centimeter was - volledig weg te halen.

Volledig scherm
© Ninth People’s Hospital

Uit een statement van het ziekenhuis blijkt dat patiënt ‘Mr Tang’ al zeker dertig jaar met de enorme vergroeiing had rondgelopen. De afgelopen jaren weigerden andere ziekenhuizen stelselmatig de megatumor aan te pakken, omdat de overlevingskansen van de man bij een operatie klein zouden zijn geweest. Eind vorig jaar klopte de man wanhopig aan bij het ziekenhuis in Shanghai, omdat er een belangrijk bloedvat in het gezwel was gescheurd, waardoor er een risico was ontstaan dat hij op termijn dood zou bloeden. Uiteindelijk besloot een arts van het Ninth People’s Hospital hem toch te helpen. 

Volgens specialist Yang Jun, hoofd van de afdeling reconstructieve chirurgie van het ziekenhuis in kwestie, toonde onderzoek aan dat de patiënt de genetische aandoening neurofibromatose heeft. Daarbij ontstaan goedaardige gezwellen uit het omhulsel van zenuwbanen. Hij vond de man stabiel genoeg om hem te opereren. Na de ingreep, waarbij in totaal zeven tumoren werden verwijderd, stelde het medisch team dat Tang veel bloed was verloren en dat huid van andere lichaamsdelen was gebruikt om de grote wonden op vooral zijn rug te dichten. 

Uiteindelijk heeft de patiënt na de ingewikkelde ingreep nog vier dagen op de intensive care gelegen, waarna hij naar een reguliere verpleegafdeling werd overgebracht. Op de vijfde dag kon hij alweer wat eten en zich voorzichtig bewegen. Het ziekenhuis stelt dat de man inmiddels uit het ziekenhuis is ontslagen maar nog lang zal moeten revalideren. Tang wordt de komende tijd nog onder controle gehouden. De kans bestaat dat hij nog een keer onder het mes moet, omdat het gigantische gezwel weliswaar volledig is weggehaald maar uiteindelijk toch weer kan terugkomen vanwege zijn erfelijke ziekte. 

Volledig scherm
© Ninth People’s Hospital
 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.