Chinese stad heeft langste zwevende fietspad ter wereld

VideoHet Chinese Xiamen mag een nieuw record op zijn naam schrijven. De stad heeft namelijk sinds kort de langste bovengrondse fietssnelweg ter wereld. 

Maar liefst 7,6 kilometer is het fietspad dat vijf woonwijken en drie zakendistricten met elkaar verbindt. Het Deense Dessing + Weitling Architects kwam op het idee om het fietspad boven de bestaande weg te maken, waardoor het lijkt te zweven.

Xiamen wil inwoners met het fietspad inspireren om wat vaker de fiets te pakken, om zo luchtvervuiling en files tegen te gaan. Aan de eerste beelden van het fietspad te zien, lijkt die boodschap aan te slaan. 

Volledig scherm
Het fietspad lijkt te zweven © Dissing + Weitling
  1. Besluiteloze vrouw biedt 2200 euro voor ‘knopendoorhakker’
    update

    Besluitelo­ze vrouw biedt 2200 euro voor ‘knopen­door­hak­ker’

    Een vrouw uit de Engelse stad Bristol zou ruim 2200 euro beschikbaar hebben gesteld aan iemand die een maand lang lastige beslissingen voor haar neemt. De anonieme vrouw plaatste recent een advertentie met haar opvallende oproep op de vraag- en aanbodsite Bark.com. Ze hoopt van harte dat iemand zich meldt voor het doorhakken van simpele en lastige knopen. Of het om een echte en serieuze advertentie gaat, is niet duidelijk.