Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”

Aan Ladbible vertelt Goldschmidt Clark openhartig dat haar moeder haar jarenlang aanmoedigde de haartjes vooral niet te epileren. Haar vrienden waren sceptisch; ze vreesden dat de jonge vrouw negatieve reacties zou krijgen.

Uiteindelijk ging de Deense toch overstag en liet ze de pincetten en andere ontharingshulpmiddelen van de ene op de andere dag links liggen. Vervolgens deelde ze foto's op sociale media van haar nieuwe look. Het resultaat? Ze werd overspoeld met positieve reacties en kreeg zelfs uitnodigingen voor dates van mannen met een fetisj voor monobrows. Er waren zelfs fans die beweerden alles te willen doen om haar een keer te kunnen ontmoeten.

Het model ziet het tegenwoordig als een levensmissie om andere vrouwen ervan te overtuigen hun gezichtsbeharing eens of zelfs permanent te laten staan. Zo hoopt ze haar uiterlijk en dat van andere vrouwen met opvallende wenkbrauwen uiteindelijk te normaliseren. Het voelt inmiddels goed om een monobrow te hebben, vindt ze.

Wennen

Wat haar over de streep trok te kiezen voor een min of meer doorlopende, niet bijgewerkte wenkbrauw? ,,Ik zag een make-upkunstenaar er een tekenen en deed het na. Het lukte, maar ik was te onzeker om ermee naar buiten te gaan.’’ Uiteindelijk begon het te wennen en durfde ze de straat op. Desondanks moest ze wennen aan opmerkingen die ze al wel had ingecalculeerd. 

,,Op een dag begonnen vier meisjes in een bus foto's van me te maken en te schreeuwen’’, zegt de vrouw. In het openbaar, online en op haar werk kreeg ze wisselende reacties: positief en negatief, variërend van mooi tot aanstootgevend. ,,Maar ach, het doet me niet zoveel meer. En als het uit de hand dreigt te lopen, kan ik altijd nog scheren", vertelde ze aan Deense media.

Plannen om dat laatste te doen, heeft ze op dit moment totaal niet. Goldschmidt Clark: ,,Eigenlijk is het simpel. Als ik enthousiaste reacties van mannen krijg, weet ik in ieder geval dat ze van vrouwen met een monobrow houden. Ik hoef me dan niet meer te verantwoorden over mijn uiterlijk.” Ze geniet van het geflirt dat op haar pad komt. ,,Ik kan het iedereen aanraden. Zo'n doorlopende wenkbrauw kan je leven een stuk gelukkiger en mooier maken.” 

Sarah Marie Goldschmidt Clark
Volledig scherm
Sarah Marie Goldschmidt Clark © Instagram Sarah Marie Goldschmidt Clark

#unibrowmovement

116 Likes, 6 Comments - Sarah Marie Goldschmidt Clark (@_sarahmarieclark_) on Instagram: "#unibrowmovement"

 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.