Dieventrio scoort miljoenenbuit met onbehouwen nieuwjaarskraak

VIDEOHet was een simpel plan, maar bleek extreem effectief. Dieven hebben een juwelier in New York klokslag middernacht tijdens Oud en Nieuw beroofd, toen iedereen naar het vuurwerk keek en elkaar een gelukkig nieuwjaar wenste. Dankzij hun perfecte timing wisten ze weg te komen met een buit ten waarde van ongeveer zes miljoen dollar. 

De rovers wachtten tot het grote Oudejaarsfeest op Times Square tot een climax kwam om middernacht, omdat alle politiemensen op dat tijdstip op die plek patrouilleerden. Volgens een voormalig FBI-agent was de plaatselijke politiemacht volledig gefocust op geweldsincidenten en het speuren naar mogelijke terroristen tijdens het drukbezochte feest.

Op videobeelden is te zien hoe het dievenduo met domme kracht en weinig finesse het pakhuis van juwelier Gregg Ruth wist binnen te komen. Gregg Ruth specialiseert zich in zeldzame roze en gele diamanten. De twee gebruikten een breekijzer en een hamer om zich een weg naar binnen te slopen. Een van hen deed ook nog een poging de camera te breken.

V
olgens de politie zaten de kluizen niet op slot en was er op het moment van de diefstal geen beveiliging aanwezig. Ook zou er een derde man betrokken zijn bij de diefstal. De daders zijn nog op de vlucht.