Volledig scherm
Max op een politiefoto. © Facebook

Draaideurcrimineel gebruikt chihuahua als voetbal

De politie in de Amerikaanse stad Santa Ana (Californië) heeft een 28-jarige man gearresteerd die een dertien jaar oude, van huis weggelopen chihuahua als voetbal gebruikte. Voor dat doel had hij het schattige minihondje Max omwikkeld met elektriciteitsdraad.

Het seniore viervoetertje ontsnapte eerder deze week door een tuinhek, zijn baasjes radeloos achterlatend. Enkele uren later belde iemand alarmnummer 911 met de mededeling dat een man op straat een gekneveld hondje aan het slaan was en ook nog keihard als voetbal over de weg schopte. De politie kon korte tijd later Manuel Pantoja aanhouden. Hij wordt beschuldigd van ernstige dierenmishandeling. 

Arme Max werd, nadat hij was gevonden, naar een dierenkliniek gebracht. Daar toonden röntgenfoto's aan dat de chihuahua zijn bekken op meerdere plaatsen had gebroken. Het dier is inmiddels geopereerd en maakt het naar omstandigheden goed. Max is al herenigd met zijn baasjes die hem bij zijn verdere revalidatie zullen bijstaan. De eigenaars, zo vertelden ze aan Amerikaanse media, hopen dat Pantoja een flinke straf krijgt voor zijn brute daad. De politie schat de kans daarop hoog in, omdat de man bekend staat als draaideurcrimineel die ettelijke overvallen en mishandelingen op zijn naam heeft staan. De ‘voetballer’ vertelde na zijn aanhouding ‘zich van geen kwaad bewust te zijn’. ,,Ik wist eigenlijk niet goed wat ik aan het doen was’’, zou hij tijdens het politieverhoor hebben verklaard.

De eigenaars van Max zaten aanvankelijk in hun maag met de torenhoge operatiekosten. Inmiddels heeft de dierenkliniek ze gebeld met de mededeling dat ze niets hoeven te betalen. De politie van Santa Ana gaat, zolang de chihuahua nog leeft, een groot deel van zijn hondenbelasting vergoeden. Volgens de betrokken dierenarts is de kans groot dat het huisdiertje, momenteel nog duf van de lange narcose, op termijn weer helemaal zal herstellen.

Volledig scherm
Max, na de geslaagde operatie. © Facebook
Volledig scherm
Mugshot van de aangehouden man. © Santa Ana Police
  1. Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeters en ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencombinatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1.500 dollar rijker.
  2. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aangetroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.