Volledig scherm
De pups © Kingman Animal Hospital

Duitse dog baart negentien puppy's: ‘Ze bleven maar komen’

updateEen Duitse dog heeft tot grote verbijstering van haar baasjes en een ingeschakelde dierenarts in de Amerikaanse stad Kingman maar liefst negentien kerngezonde puppy's op de wereld gezet. De flink uit de kluiten gewassen honden baren doorgaans maximaal twaalf nakomelingen. ,,Maar bij teefje Cleo bleven ze maar komen.’’

Omdat de eerste hondjes wat moeizaam tevoorschijn kwamen, besloot dierenarts Erika Agone van het Kingman Animal Hospital in Arizona, de bevalling te versnellen met hulp van een keizersnede. Agona haalde de pups niet alleen, maar kreeg hulp van tien collega's die de pasgeboren dogjes schoon wreven en warm hielden. Uiteindelijk lagen er negentien puppy's in een mand te piepen, terwijl hun moeder Cleo kwispelend toekeek. ,,Ik ben supertrots op deze topprestatie van mijn team’’, verklaarde de dierenarts naderhand op Facebook. ,,Dit was een noodgeval dat we met z'n allen goed hebben opgelost.’’ Volgens de dokter maken alle hondjes en de moeder het goed. Wie Cleo’s baasjes zijn, is onbekend. 

Een woordvoerster van de Nederlandse Duitse Doggen Club stelt dat één van de grootste hondenrassen ter wereld zeer regelmatig ‘gigantische nesten’ baart. ,,Meestal zijn het tussen de tien en twaalf pups en heel soms zijn er extreme uitschieters zoals in de Verenigde Staten gebeurde. Negentien is zeer veel, maar zeker niet uniek. Volgens mij is het in ons land ook wel een voorgekomen.’’ Duitse doggen zijn erg geliefd, maar vanwege hun formaat niet geschikt voor alle huishoudens. ,,Ze kunnen tussen de 50 en 100 kilo worden. Helaas worden deze vriendelijke giganten niet oud. Meestal tussen de 6 en 7 jaar. Reden genoeg om een nestje te overwegen. Maar in het ‘ergste’ geval heb je dan wel je hele huis vol.’’

Volledig scherm
© Kingman Animal Hospital
Volledig scherm
© Kingman Animal Hospital
  1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

    Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

    Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
  2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

    Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

    Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”