Volledig scherm
© Masterpiece Hospital

Geen zin om te sporten? Thaise kliniek introduceert de instant sixpack

Het Masterpiece ziekenhuis in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft een innovatieve plastische chirurgietechniek geïntroduceerd waarmee mannen in korte tijd een realistische sixpack op hun buik kunnen krijgen. Het hospitaal werkt niet met implantaten, maar past plaatselijk liposuctie toe waardoor na genezing een wasbordje ontstaat. 

Volgens ziekenhuisdirecteur Raweewat Maschamadol is de opvallende behandeling niet illegaal, omdat het hospitaal een vergunning heeft en door de Thaise overheid wordt erkend als officieel instituut waar cosmetische en andere operaties mogen worden gedaan. ,,Inmiddels hebben in een jaar tijd al bijna dertig mannen bij ons aangeklopt voor de ingreep. Na behandeling gingen ze allemaal met een grote glimlach weer naar huis.” Zijn patiënten zijn voor het merendeel fanatieke, mannelijke fitnessers die ondanks keihard trainen maar geen felbegeerd wasbordje ontwikkelen.  

Verbanden

Volgens het ziekenhuis, zo wordt gemeld op Facebook, is de sixpack liposuctie een dagbehandeling. De ingreep, die omgerekend 3400 euro kost, wordt gedaan onder narcose. Na de operatie, zo benadrukt Maschamadol, ziet de buik er ietwat merkwaardig uit met dikke verbanden. ,,De gazen zijn bedoeld om het bloed op te zuigen op de plekken waar het vet is weggehaald en om de buik in de juiste vorm te dwingen.” Na een paar dagen moeten de nep-buikspieren een feit zijn, maar het duurt vervolgens nog weken voordat het wasbordje natuurlijk oogt. Het ziekenhuis adviseert overigens voor ‘een nog mooier resultaat’ door verder te gaan met trainen. 

Quote

Na behande­ling gingen ze allemaal met een grote glimlach weer naar huis

Raweewat Maschamadol , ziekenhuisdirecteur

Op de Facebookpagina van het hospitaal staan veel reviews van mannen die de behandeling, die voor zover bekend  niet in Nederland en de rest van Europa wordt gedaan, lieten doen. Eén daarvan is fanatieke sporter Ome die de afgelopen jaren gefrustreerd raakte omdat hij maar niet de buik kreeg die hij ambieerde. ,,Omdat de spierontwikkeling op mijn buik niet wilde lukken, besloot ik het over te laten aan een arts.” Ome stelt dat hij dankzij zijn kunstmatig gevormde buikje weer ‘een gelukkig mens is en vol zelfvertrouwen zit.”
De operatie, zo wordt gesteld, kan overigens alleen worden gedaan bij mannen (en vrouwen) met een bescheiden buikje. Bij droge, afgetrainde types zonder noemenswaardig vet is de behandeling niet mogelijk.

Volledig scherm
Na de operatie ziet de buik er ietwat merkwaardig uit met grote verbanden. © Masterpiece Hospital
Volledig scherm
Links het resultaat vrij snel na de behandeling. © Masterpiece Hospital
Volledig scherm
Een echt sixpack. © Shutterstock