Volledig scherm
De Smart © Polizei oberfranken

Gevalletje overbepakking! Duitse politie zet propvolle Smart aan de kant

Dat vakantiegangers hun auto soms volstouwen met bagage is nagenoeg bekend, maar een Litouwse automobilist die gisteren werd aangehouden op de Duitse snelweg A9 bleek het wel heel bont te hebben gemaakt. Zijn Smart zat zó extreem vol dat de 52-jarige bestuurder zich amper kon bewegen en vrijwel geen zicht meer had.  

De verkeerspolitie van het district Hofer spotte de wagen en dirigeerde de Smart naar de parkeerplaats Lipperts-West. Daar werd de man, nadat hij zich met enige moeite uit de auto had gewurmd, aangesproken op zijn verkeersonveilige gedrag. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Verder was het voertuig niet gekeurd en onverzekerd. De man is op de bon geslingerd en mocht niet verder rijden. 

Volgens de politie komt overbepakking van personenwagens met name in de vakantietijd regelmatig voor. De Duitse politie waarschuwt voor gevaarlijke toestanden en noemt de Smart - die van voren  tot achteren en van de vloer tot het dak propvol zat, een van de extreemste gevallen ooit. Op een foto van het voertuig is dat goed te zien. De man had zelfs een koelbox voor de bestuurdersstoel staan, terwijl het zicht naar rechts geheel onmogelijk was door een vrij absurde hoeveelheid spullen. De bestemming van de Litouwer is onbekend.

  1. Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

    Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrach­te honing aan voor meth

    Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.