15,8 kilo weegt deze gezellige dikkerd en die kilo's moeten er grotendeels af.
Volledig scherm
15,8 kilo weegt deze gezellige dikkerd en die kilo's moeten er grotendeels af. © Instagram/SPCA of Wake County

Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.  

Ondanks zijn trieste verhaal heeft Bazooka al nieuwe baasjes.
Volledig scherm
Ondanks zijn trieste verhaal heeft Bazooka al nieuwe baasjes. © Instagram/SPCA of Wake County

Toen het dierenasiel van Wake County in de staat North Carolina deze week enkele kiekjes van hun nieuwste bewoner via Instagram deelde, gingen de foto’s van het royale beest meteen viraal. Uit de reacties op de foto’s sprak vooral hilariteit en verbazing over de omvang van de enorme kat. Er was echter ook veel kritiek op de ‘onverantwoordelijke’ ex-baasjes van Bazooka. ‘Waar ben je in godsnaam mee bezig als je je huisdier zo dik laat worden’, klonk het verwijtend. 

Bazooka's verhaal is in werkelijkheid veel treuriger.  Volgens asieldirecteur Darci Vanderslik was het dier aanvankelijk na de dood van zijn bejaarde baasje bij de dierenbescherming in Davidson County terechtgekomen. Zij wisten te vertellen dat de eigenaar dement was en zijn kat uit vergeetachtigheid klaarblijkelijk maar eten bleef geven. ,,Hij dacht dat hij het beste deed voor zijn huisdier”, benadrukt Vanderslik. ,,We moeten ernaar kijken met een blik vol medeleven. Het baasje hield erg veel van zijn kat.”

Triest verhaal

Het vermoeden bestaat dat zijn baasje hem doorlopend te eten gaf.
Volledig scherm
Het vermoeden bestaat dat zijn baasje hem doorlopend te eten gaf. © Instagram/SPCA of Wake County

Hoe triest ook, het is nu afvallen geblazen voor de volgegeten Bazooka. Toen medewerkers van het asiel hem deze week overnamen van de dierenbescherming, waren er twee mensen nodig om de rode kolos in zijn kooi naar binnen te dragen. Hij staat nu op dieet en krijgt medische zorg. Aan levenslust ontbreekt het de uit de kluiten gewassen kat niet. ,,Hij is veel actiever dan je op het eerste gezicht zou verwachten’’, zegt Michelle Barry die zich over hem ontfermt. ,,Hij is speels en springt zonder hulp van grote hoogtes’’.

De landingen van Bazooka voltrekken zich wel met een flinke plof. ,,Er moeten nog flink wat kilo's af, maar hij klaagt helemaal niet over zijn nieuwe dieet’’, zegt Michelle, die eraan toevoegt dat Bazooka gezien zijn lengte altijd wel een ‘grote jongen’ zal blijven. De kat heeft volgens zijn verzorgster een lief karakter en is graag onder de mensen. ,,Hij wil graag bij ons zijn.’’ Inmiddels is Bazooka al echt een celebrity geworden. Nieuwe baasjes voor de kater zijn zelfs al gevonden, maar die moeten zich wel strikt aan zijn dieet houden.

Bazooka is graag onder de mensen en houdt van gezelligheid.
Volledig scherm
Bazooka is graag onder de mensen en houdt van gezelligheid. © Instagram/SPCA of Wake County
 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.