Volledig scherm
© Transport Security Administration

Man heeft raketwerper in bagage op vliegveld: ‘Souvenir uit Koeweit’

De Amerikaanse beveiligingsdiensten keken onlangs vreemd op toen ze op de luchthaven van Baltimore een man betrapten met een raketwerper in zijn bagage. En ze keken mogelijk nog vreemder toen ze zijn uitleg hoorden: hij had het wapen meegebracht uit Koeweit ‘als souvenir’.

De Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA), die toezicht houdt op de veiligheid van reizigers in de Verenigde Staten, maakte het ongewone nieuws bekend.

De betrokken man uit Jacksonville, Texas was tegengehouden op de luchthaven Thurgood Marschall Airport van Baltimore/Washington. De TSA haalde er na de ontdekking van het militaire wapen de luchthavenpolitie bij, die de man meenam voor verhoor.

De man vertelde dat hij in het leger zat en thuiskwam van een missie in Koeweit. De raketwerper was een ‘souvenir’ dat hij had meegebracht.

Het wapen werd in beslag genomen, maar de man mocht zijn reis naar huis later wel voortzetten.

  1. Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

    Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrach­te honing aan voor meth

    Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.