Morbide zomerdrijver: een opblaasbare doodskist

De Canadese, in Amerika werkende ontwerper Andrew Greenbum heeft een wel heel macabere zomerdrijver ontwikkeld: een opblaasbare, knalroze lijkkist waarmee geïnteresseerden ongestoord op de golven kunnen dobberen. Het lugubere 'luchtbed' is tot zijn grote spijt nog niet te koop, omdat vooralsnog geld ontbreekt om het ding te fabriceren.

Op Instagram stelt de creatieve Canadees, die de lucht doorlatende kist met deksel samen met zijn collega Ian Felton bedacht, dat er nog zeker 15.000 dollar nodig is om een productielijn voor de macabere zomergadget op poten te zetten. De twee overwegen een zogenoemd kickstarterproject te beginnen waarmee het benodigde geld bijeen kan worden gebracht. Ook doen ze een ludieke oproep aan badgasten die de opblaasbare kist willen hebben. ,,We hopen dat iemand een rijke vader heeft die wil investeren.''

De sinistere drijver volgt op een al bestaande reeks opblaasgadgets die momenteel erg populair zijn zoals de vrolijke flamingo's, regenboogeenhoorns en zwembanden in alle soorten en maten. Webwinkels blijken een imposante collectie trendy waterspeeltjes in huis te hebben. De kleinste drijvers die over de toonbank vliegen kosten vanaf een tientje. Voor de grotere, zoals een vrolijke megavogel voor circa zes badgasten, moet (inclusief elektrisch pompje) minstens tweehonderd euro worden neergeteld. 

De prijs van de doodskist, die al drie jaar in ontwikkeling is, is nog niet bekend. Maar nu al wordt volop gereageerd op het ding dat in afgesloten staat ook tegen de zon beschermt. ,,Die wil ik wel'', is één van de vele opmerkingen die de designers krijgen bij hun vinding. Of: ,,Eindelijk op je dooie akkertje de zee in.'' Drijvende doodskisten zijn overigens niet helemaal nieuw. De afgelopen jaren kwamen al bescheidener versies op de markt. 

Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© PR
Volledig scherm
© PR
Volledig scherm
© PR
Volledig scherm
© PR
 1. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 2. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.
 3. Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”