Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Ontsnapte papegaai scheldt brandweerman uit bij reddingsactie

Een brandweerman in Londen wist gisteren niet wat hij hoorde toen hij een ontsnapte papegaai van een dak wilde redden. De vogel schold zijn redder uit, om vervolgens weg te vliegen. ,,Fuck off!''

Jessie de geel-blauwe ara was drie dagen eerder ontsnapt uit het huis van haar baasje en op het dak van de buren gaan zitten. Zowel de eigenaar als een lokale dierenorganisatie probeerden de vogel naar beneden te lokken, maar tevergeefs. Ten einde raad belden ze de brandweer, die gisterochtend ter plaatse kwam.

,,Het leek erop dat Jessie gewond was en daarom al die tijd niet naar beneden was gekomen'', aldus brandweerman Chris Swallow, die de operatie leidde. Zijn collega ging volledig voorbereid de ladder op. Volgens Jessie's baasje zou het namelijk verstandig zijn om 'i love you' tegen de vogel te zeggen, zodat snel een band zou ontstaan.

Die aanpak leek te werken: het gevederde huisdier zei 'i love you' terug. Maar daarna nam het 'gesprek' een verrassende wending. ,,We kwamen erachter dat ze een nogal grote mond had'', vertelt Swallow. ,,Ze bleef maar schelden, tot onze hilariteit.''

Lees door onder de tweet.

Quote

Ze bleef maar schelden

Chris Swallow, brandweer Londen

Grieks en Turks

De redder gaf echter niet op. Hij wist dat Jessie ook Turks en Grieks spreekt en vroeg de vogel daarom eveneens in die talen om dichterbij te komen. Het dier luisterde niet: ze vloog weg en ging op een ander dak zitten, om daarna naar een boom te verkassen. ,,Het werd gelukkig wel duidelijk dat ze niet gewond was'', aldus Swallow.

Enkele uren later keerde Jessie op eigen houtje terug naar huis. Eenmaal terug in haar kooi richtte ze zich voor de camera van haar baasje nog één keer tot haar redder. ,,Thank you!''

Lees door onder de tweet.

Opvallende reddingen

De papegaai is overigens niet het meest opmerkelijke dier dat de Britse brandweer ooit heeft gered, schrijven lokale media. Eerder rukte de hulpdienst al uit om een iguana (een soort leguaan) van een dak te halen, een chimpansee uit een schoorsteen en een kitten uit een bongo-trommel.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”