Volledig scherm
Rue Cremieux © Instagram

Parijse straat enorme hit op Instagram: ‘Ik kan niet meer in mijn tuin eten’

Eerst vonden de inwoners van de rue Crémieux in Parijs het nog wel leuk: hun straat is een hit op Instagram. Maar nu Instagrammers van over de hele wereld hun straat komen vereeuwigen, willen ze maatregelen. ,,Onze privacy interesseert ze niet. Het gaat ze alleen maar om hun likes.’’ 

De huizen in de smalle Rue Crémieux, vlakbij de Place de la Bastille, kregen ongeveer twintig jaar geleden een flinke make-over. Toen besloten de huiseigenaren ook om hun woningen een pasteltintje te geven. In de jaren die volgden groeide de straat uit tot een populaire ‘photo opportunity'. Niet alleen ‘gewone’ toeristen, maar ook bloggers en andere influencers komen naar de straat, om maar te zwijgen van selfieminnende stelletjes. Allemaal komen ze naar Rue Crémieux, tot ergernis van de bewoners. Die willen nu zelfs dat hun straat een poort krijgt die ’s avonds en in het weekend afgesloten kan worden, maar ook tijdens zonsopgang en zonsondergang. Volgens de bewoners wordt hun straat op die momenten drukbezocht, omdat het licht mooi valt en de straat voor bezoekers dan het meest ‘Instagrammable’ is.

Een van de bewoners is - ironisch genoeg- een Instagrampagina begonnen waarop hij de frustraties omtrent Instagrammers bijhoudt en foto's verzamelt van de gekke taferelen die mensen uithalen voor de perfecte Instagramfoto. Een groep bewoners deed hun beklag tegenover Franse media: ,,Ik kan niet meer in mijn tuin eten omdat er de hele dag fotosessies voor mijn deur worden gehouden’’, klaagde er een.  ,,Laatst stond hier een rapper herrie te maken. Bleek dat hij een videoclip aan het opnemen was.’’ Een Franse vrouw zei tegen radiozender France Infos dat de Instagrammende toeristen zich vaak hufterig gedragen. ,,Onze privacy interesseert ze niets. Ze doen alles voor hun likes’’, klaagde de vrouw. 

Onder de hashtag  #ruecremieux staan tienduizenden posts.

  1. Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

    Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrach­te honing aan voor meth

    Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.