Volledig scherm
Foto ter illustratie: een Franse buldog. © EPA

Puppy moet van stewardess in bagagerek en overlijdt

Een kleine hond is deze week overleden op een vlucht in de Verenigde Staten doordat hij stikte in het bagagerek van een vliegtuig. Een stewardess van maatschappij United vond het beter dat de puppy werd opgeborgen dan dat hij in zijn speciale reismandje onder de stoel bleef.

MaggieGremminger on Twitter

I want to help this woman and her daughter. They lost their dog because of an @united flight attendant. My heart is broken.

Een moeder reisde maandag met haar dochter en een tien maande oude Franse buldog van Houston naar New York, een reis van ruim drie uur. Het dier zat in een goedgekeurde reiskrat, die officieel onder de stoel opgeborgen mogen worden. Maar een stewardess dacht daar anders over en dwong het gezin om het hondje in de bagagerekken boven te stoelen te plaatsen.

Volgens een ooggetuige weigerde het baasje eerst, maar garandeerde de stewardess dat het veilig was en stopte ze de pup in de opbergruimte voor handbagage. De medepassagier zegt dat het dier daarna een half uur hard blafte tot het muisstil was. Medepassagier Maggie Gremminger beschrijft op Twitter hoe de vrouw haar dode hondje aan het einde van de reis vond. ,,De vrouw zat in het midden van het gangpad met haar dode hond op haar armen. Haar dochter huilde ontzettend hard.”

Volgens de luchtvaartmaatschappij is er sprake van ‘een tragisch incident’ en mogen dieren nooit in de opbergruimte boven de passagiers geplaatst worden. Ze betreuren het voorval en onderzoeken de zaak momenteel. Het gezin krijgt het bedrag voor de vliegtickets terug.