Python met honderden teken uit zwembad gehaald

videoSlangenvangers in Australië hebben een tapijtpython gered die meer dan vijfhonderd teken op zich had. Het reptiel lag in een zwembad in een achtertuin in de stad Gold Coast in Queensland.

,,En jij dacht dat één teek erg was?’’ schrijft slangenvanger Tony Harrison bij een foto van de slang met honderden teken op zijn kop en lijf. In Queensland zijn ze wel wat gewend als het om slangen gaat, maar een slang met zo veel teken hebben ze daar niet eerder gezien. Zelfs Harrison met zijn 26 jaar ervaring niet.

De professionele slangenvanger haalde het dier uit het zwembad en nam hem mee naar een dierenkliniek om de teken te laten verwijderden. Toen hij het dier uit het zwembad haalde, voelde het alsof hij een zak met knikkers vasthield, ‘die onder mijn handen bewogen’.

Volledig scherm
© Gold Coast and Brisbane Snake Catcher

Nike

Volledig scherm
© Gold Coast and Brisbane Snake Catcher

Dierenartsen verwijderden in totaal 513 teken, aldus Harrison. Het kostte uren om alle beestjes weg te halen. Vooral de kleine teken onder zijn huid waren lastig. ,,Zijn hele gezicht was opgezwollen en bloedde door alle teken.’’

Hij verwacht dat het dier, dat de naam Nike heeft gekregen, zal herstellen. Al zal het nog wel even duren voor hij weer vrijgelaten kan worden.

Vermoedelijk was de slang ziek door hittestress of droogte, waardoor de parasieten hun kans schoon zagen om zich op hem te nestelen. Harrison denkt dat het dier in het zwembad een poging deed de teken te verdrinken.

Het is niet ongebruikelijk dat teken zich nestelen op slangen, maar in zulke grote aantallen wel.

Volledig scherm
© Gold Coast and Brisbane Snake Catcher
Volledig scherm
Het gaat inmiddels stukken beter met Nike. © GOLD COAST AND BRISBANE SNAKE CATCHER
  1. Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Een 59-jarige Amerikaanse zakenvrouw blijkt haar 30 jaar jongere man bij toeval te hebben ontmoet nadat ze per ongeluk een sms'je naar het verkeerde telefoonnummer had gestuurd. Volgens Kasey Bergh, de vrouw in kwestie, antwoordde de volslagen onbekende Henry Glendening (29) zó aardig op haar misser dat ze een week bleven chatten en vervolgens afspraken bij een concert waar Cupido met volle kracht raak schoot.
  2. Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeters en ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencombinatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1.500 dollar rijker.