Volledig scherm
Treinreizigers schreven op Twitter dat ze een hond over het spoor zagen lopen. © Twitter

Treinverkeer in Londen stilgelegd door ontsnapte hond

Een ontsnapte hond heeft voor grote overlast gezorgd bij het drukke Londense treinstation Waterloo. Het dier rende over het spoor en werd achtervolgd door een man, mogelijk het baasje. Daardoor moest het treinverkeer tijdens de tropische hitte worden stilgelegd, berichten Britse media.

Passagier Gordon Bothron schreef in een Twitterbericht dat zijn trein stilstond. Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij de boosdoeners langs zag komen. ,,Er rende een hond langs het raampje van de trein”, schreef de man. ,,Zijn baasje rende een paar honderd meter achter hem.”


Spoorbedrijf South Western Railway bevestigt de opvallende achtervolging. Een woordvoerder zegt dat de politie is ingeschakeld. Het is onduidelijk of de man het dier uiteindelijk heeft ingehaald. Volgens getuige Willmott was de hond veel sneller en zag de spoorloper er nogal moe uit.

Het treinverkeer wordt zo snel mogelijk weer hervat.

  1. Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

    Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrach­te honing aan voor meth

    Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.