Vrijdag de 13de ongeluksdag? Zij hebben pas echt pech!

VideoHet kan altijd erger. Bedenk dat vandaag als vrijdag de dertiende je parten speelt. Deze pechvogels helpen je daaraan herinneren. 

Waarom wordt vrijdag de dertiende eigenlijk als ongeluksdag bestempeld? Vrijdag is de dag waarop Jezus werd gekruisigd. Het getal dertien is een ongeluksgetal voor christenen. Dat is terug te brengen tot het laatste avondmaal van Christus, waar dertien personen aanwezig waren. Als een vrijdag samenvalt met dit ongeluksgetal, moet deze dag volgens christenen wel extra ongeluk veroorzaken. De vrijdag heeft verder een kwade naam gekregen, omdat op die dag door de Romeinen doodvonnissen werden voltrokken. Ook in Engeland werd de doodstraf op een vrijdag voltrokken.

Volledig scherm
© Thinkstock

Acht pechvogels

1. 

Als je een tatoeage laat zetten, zorg dan in elk geval dat degene die dat doet kan spellen. Een tekening met de tekst 'brethe' in plaats van 'breathe' staat niemand fraai. 

Volledig scherm
© Reddit/Twitter

2. 

Eerder een 1 aprilgrap dan vrijdag de dertiende, maar het zal je maar gebeuren. 

Volledig scherm
© Reddit/Twitter

3. 

Toen de Amerikaanse talkshowhost Jillian Mele met haar hagelwitte broek op de redactie verscheen, was het vast niet haar bedoeling een kopje hete koffie over haar schoot te gooien. 

Volledig scherm
© Reddit/Twitter

4. 

Van links naar rechts: 'hele erge rotdag' tot 'die is het over een uur weer vergeten'. 

Volledig scherm
© Reddit/Twitter

5. 

Off road rijden in modderpoelen is leuk, tot je letterlijk tot aan je nek in het water staat. 

Volledig scherm
© Reddit/Twitter

6. 

Het scenario hier gaat ongeveer zo: kat verveelt zich, likt zijn pootje, gooit beker op de grond waar tandenborstels in zitten en die vallen zeer onfortuinlijk precies op de twee allersmerigste plekken in het huis.

Volledig scherm
© Reddit/Twitter

7. 

Iedereen kent het wel: heb je de was buiten gehangen, valt het tien minuten later met bakken uit de hemel. In dezelfde categorie: je tablet op je auto leggen omdat je een tas met boodschappen in moet laden en die vervolgens helemaal vergeten. 

Volledig scherm
© Reddit/Twitter

8. 

Dit komt alle avocadoliefhebbers bekend voor en kan je hele dag (avond) verpesten als je jezelf er zo op hebt verheugd!

Volledig scherm
© Twitter