Volledig scherm
© Shutterstock

Vrouw (76) verstopt man tien jaar lang in vriezer om vergoeding op te strijken

De politie van de Amerikaanse staat Utah heeft niet alleen het stoffelijk overschot van een 75-jarige vrouw ontdekt tijdens een controle. In haar vriezer in de bijkeuken vonden agenten het lijk van een man, die daar al tien jaar lag. In een notariële brief die werd aangetroffen in het huis verklaart de man dat zijn echtgenote niet verantwoordelijk is voor zijn dood.

Toen agenten van het Tooele City Police Department vorige maand bij zijn vrouw aanklopten, troffen ze haar levenloze lichaam aan. Agenten openden de koelkast en vriezer van de vrouw, Jeanne Souron-Mathers, in de hoop voedsel te vinden dat ‘een soort tijdlijn’ zou geven van wanneer ze stierf. Maar toen een rechercheur de diepvriezer in de bijkeuken opende vond hij het lichaam van een overleden man, zo vertelt politiechef Jeremy Hansen aan Amerikaanse media.

De man bleek de echtgenoot van de vrouw. Paul Mathers was 58 jaar oud toen hij voor het laatst werd gezien in een veteranenziekenhuis in 2009. ,,Ik doe dit werk al dertien jaar, dit is een van de vreemdste gevallen”, aldus Hansen. ,,We hebben nog nooit zoiets gehad.”

Macabere ontdekking

De politie deed de macabere ontdekking op 22 november en noemde het incident aanvankelijk ‘zeer verdacht’. Maar na enkele weken onderzoek, meldt de politie deze week dat ze verschillende even bizarre aanwijzingen hebben gevonden die verklaren waarom de vrouw haar man tien jaar lang in haar vriezer verstopte.

Zo vonden agenten een brief uit december 2008, die van Mathers lijkt te zijn. Daarin verklaart hij dat hij niet door zijn vrouw is vermoord. ,,We geloven dat hij een terminale ziekte had”, aldus Hansen. Experts hebben de echtheid van zijn handtekening nog niet bekeken.

Ook ontdekten ze dat Souron-Mathers sinds de dood van haar man 177.000 dollar van de veteranenvergoeding van haar man opstreek.

 1. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 2. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.
 3. Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”