Volledig scherm
Zorica Rebernik is dol op rood © REUTERS

Vrouw met obsessie voor rood wil bizarre levensstijl na haar dood doorzetten

Foto'sZorica Rebernik (67), een vrouw uit Bosnië, is geobsedeerd door de kleur rood’. Dat leidt tot een opmerkelijke levensstijl, die ze ook in het hiernamaals wil doorzetten.

Volledig scherm
Zorica in haar keuken © REUTERS

Zorica, een gepensioneerde lerares met roodgeverfd haar, woont samen met haar man Zoran in een rood huis in Tuzla, in het noordoosten van Bosnië en Herzegovina. Daar eten ze uit rode borden aan een rode tafel waar rode bloemen op staan en drinken ze uit rode glazen. Ook de stoelen zijn rood, net als de koelkast en de lakens op hun bed.

,,Toen ik 18 of 19 jaar was, voelde ik plots een sterke drang om mij in het rood te kleden’’, vertelt de vrouw. ,,Sindsdien draag ik altijd rood en moet alle decoratie in mijn huis rood zijn.’’

Lokale beroemdheid

Volledig scherm
Zorica op haar graf, dat ze nu al heeft laten maken © REUTERS

De vrouw zegt de kleur te associëren met kracht en macht. Haar opmerkelijke obsessie heeft van Zorica een lokale beroemdheid gemaakt in Tuzla. ,,Iedereen kent mij hier en biedt me voortdurend rode cadeautjes aan.’’ Iets wat niet rood is, zou ze nooit aannemen, zelfs niet als het enorm kostbaar zou zijn.

Ook als ze naar een begrafenis gaat, draagt ze rood. Het enige probleem is dat haar man het nooit opmerkt wanneer ze nieuwe kleren heeft. ,,Ik zie het verschil niet’’, zegt hij.

Omdat Zorica haar ‘rode’ levensstijl ook in het hiernamaals wil verderzetten, heeft de vrouw nu al, voor zichzelf en voor haar man, een graf laten maken in rode steen. Er hangen ook al foto’s op, in rode kadertjes.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
 1. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 2. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.
 3. Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”