China Xinhua News on Twitter

Two German customers wanted to deposit some 3,000 coins at a Shanghai bank. Four cashiers had to count them by hand for 5 hours. It was about $59 in total https://t.co/fniiDxGA1V

Zes tientjes! Duitsers houden bankpersoneel urenlang bezig met tas vol kleingeld

Het lijkt een verlate 1 aprilgrap, ware het niet dat de stunt van twee Duitse toeristen al in februari plaatsvond. Het reizigersduo stapte de 26ste van die maand een bank in het Chinese Shanghai binnen om wat munten in te wisselen. Het personeel van de bank had er urenlang zijn handen aan vol.

Volledig scherm
Een grote boodschappentas met duizenden muntjes wordt op de balie gezet. © Videostill/ICBC Bank
Volledig scherm
Het bankpersoneel is uren in de weer om de 3000 munten schoon te maken, te sorteren en te tellen. © Videostill/ICBC Bank
Volledig scherm
Uiteindelijk blijken alle muntjes bij elkaar nog geen 60 dollar waard te zijn. © Videostill/ICBC Bank

Na binnenkomst van de reislustige Germanen wordt een boodschappentas vol kleingeld op de balie gezet, zo is te zien in een video die in het bankfiliaal werd gemaakt. Vier medewerkers zijn vervolgens vijf uur bezig om de duizenden munten in de big shopper te uit te zoeken.

,,De klanten brachten een tas vol munten binnen’', zegt manager Zhao Danqing van de Industrial and Commercial Bank of China. ,,Er zaten ongeveer 3000 munten in.’’ De beelden tonen hoe het bankpersoneel handenvol muntstukken staat te tellen. De vraag rijst: waarom is dat niet machinaal gedaan?

,,Er zaten ook munten uit andere landen en regio’s tussen, waaronder exemplaren uit China, Japan, de VS en Zuid-Korea,” vertelt de bankmanager. 500 van de muntjes blijken flink geoxideerd te zijn, wat het tellen nog verder bemoeilijkte. Er moest worden gepoetst.

Zhao: ,,We hadden professioneel gereedschap nodig om erachter te komen uit welk land ze vandaan kwamen. Dat duurde nogal even.’’ Na de pecunia urenlang te hebben schoongemaakt, gesorteerd, geteld en omgerekend, leverden de muntjes de Duitsers 59 dollar op. Zo'n 50 euro.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”