Volledig scherm
© Shutterstock

‘Zo, wat vind je hiervan?!’ Flatulente arrestant zet agenten in de stank

Het liep de 28-jarige Stuart Cook waarschijnlijk dun door de broek, toen agenten hem aanhielden in Aberdeen. De Schotse dienders roken een zware wietlucht rond Cook en onderwierpen hem aan een fouillering. Het was echter niet de geur van marihuana die de Schot opbrak, maar de lucht van drie ferme scheten die hij liet tijdens de visitatie.

Volledig scherm
Stuart Cooks flatulentie bezorgde hem 75 uur taakstraf. © Privéfoto

De dienstdoende agenten waren afgekomen op een aanrijding, maar kregen Cook in de smiezen toen hij tegen de bestuurder van een andere auto stond te praten. De odeur die hij verspreidde, viel niet te negeren. In Cooks auto vond de politie een kleine hoeveelheid softdrugs, waarop hij werd aangehouden.

Cook begon, zo meldt The Evening Express, direct te gillen en te schreeuwen toen hem handboeien werden omgedaan. De agressieveling werd afgevoerd naar het bureau, waar hij werd ingerekend. Alvorens hem in een politiecel te stoppen, werd Cook spreekwoordelijk ‘in de kont gekeken’. 

Opzettelijk

,,Zo, wat vind je hiervan?’’, zou Cook hebben gezegd, terwijl hij zijn darmgassen tijdens de visitatie de vrije teugel liet. Volgens de officier van Justitie Lucy Simpson bestaat er geen twijfel over dat de man de politie moedwillig in de stank zette. ,,Hij rufte drie keer opzettelijk in de richting van de agenten’’, is de lezing.

Cook bekende schuld, zowel aan het bezit van wiet als aan zijn ‘bedreigende en beledigende’ behandeling van de agenten. Het drugsakkefietje bleef onbestraft, maar hoewel zijn advocaat de gasaanval probeerde weg te wuiven als een ‘windje uit opwinding’ kwamen de stinkers Cook op 75 uur taakstraf te staan.

‘Zeer geurig’

Het is overigens niet de eerste keer dat een arrestant agenten de wind van achteren geeft.  In 2008 werd de 34-jarige Jose Cruz in het Amerikaanse West-Virginia aan de kant gezet, omdat een van zijn koplampen niet brandde. Cruz moest een nuchterheidstest doen en mocht naar aanleiding daarvan zijn roes in een cel uitslapen.

Op het bureau uitte hij middels een ferme broekhoest zijn ongenoegen en wapperde de misselijkmakende stank met zijn hand richting de agenten. ,,Het gas was zeer geurig en het contact ermee was beledigend en provocerend’’, luidde de aanklacht tegen Cruz. De openbaar aanklager liet de zaak uiteindelijk waaien. 

Als je op de loop bent voor de politie werkt winderigheid ook niet in je voordeel, zo bleek in geval van een voortvluchtige man in de staat Missouri. ,,Als je wordt gezocht en agenten ontdekken je verstopplek omdat je zulke harde scheten laat, dan heb je met recht een schijtdag’’, schreef de sheriff van Clay County op Facebook.

 1. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.
 2. Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’
  video

  Dood ‘varken’ uit helikopter gegooid in zwembad schatrijke zakenman: ‘Walgelijke grap’

  De schatrijke Argentijnse zakenman Federico Alvarez Castillo (59) is internationaal onder vuur komen te liggen omdat hij bij wijze van geintje een dood ‘varken’ uit een helikopter in zijn privézwembad zou hebben laten gooien. Het schokkende incident, waarbij het dier met een gigantische plons in het water belandt, werd gefilmd. De beelden hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. Castillo ontkent elke betrokkenheid.
 3. Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Deens model: Met één wenkbrauw krijg ik meer opdrachten en aandacht van mannen

  Sarah Marie Goldschmidt Clark (18), een make-upartieste en amateurmodel uit de Deense stad Kopenhagen, epileerde meermaals per week haar wenkbrauwen omdat ze last had van een zogenoemde monobrow: duidelijk zichtbare haartjes boven de neus tussen de ene en de andere wenkbrauw. Maar daar is ze om meerdere redenen mee gestopt. ,,Ik krijg, sinds ik alles laat doorgroeien, meer dan ooit foto-opdrachten en aandacht van mannen.”