Volledig scherm
Asbestsaneerder Enzerink heeft bedrijventerrein Werkveld schoongemaakt, zodat alle door de brand getroffen bedrijven weer in hun pand kunnen. © Arjan Gotink

Alle door brand getroffen bedrijven in Vorden vrijgegeven

Alle bedrijven die onbereikbaar raakten door de brand die dinsdag uitbrak op bedrijventerrein Werkveld in Vorden, zijn door de autoriteiten weer vrijgegeven. Dat meldt woordvoerster Ellen Somsen van de gemeente Bronckhorst. Het gaat om ruim twintig bedrijven; een aantal daarvan kan onder voorwaarden zijn pand weer in.

Bedrijven waarvoor die voorwaarden nog gelden, mogen de ventilatie en airco nog niet aanzetten. Bovendien mag bij die bedrijven nog niemand op het buitenterrein en het dak komen en mag het pand alleen via de hoofdingang worden betreden.

Ingrijpende week

Bij de grote brand ontstond veel rookvorming en kwamen roet- en/of asbestdeeltjes vrij. Burgemeester Besselink: ,,Het was een ingrijpende week voor de betrokkenen. Voor hen is dit dan ook een belangrijke eerste stap. We hopen in de loop van volgende week alle bedrijven volledig vrij te kunnen geven.”

Roetdeeltjes

Voor enkele bedrijven zijn alle voorwaarden al opgeheven. Die bedrijven zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. In het gebied waar geen asbest werd aangetroffen maar wel roetdeeltjes zijn neergekomen, blijft het eerder gegeven advies nog van kracht. Dit advies is te vinden op www.bronckhorst.nl/brandvorden.

Achterhoek