Het beheer van het Plantenbos in Steenderen wordt gedaan door agrarische natuurvereniging 't Onderholt en Het Steenders Landschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beheer van het Plantenbos in Steenderen wordt gedaan door agrarische natuurvereniging 't Onderholt en Het Steenders Landschap. © Gemeente Bronckhorst

Altijd al een eigen bos willen hebben? In de Achterhoek staat er straks één te koop

Altijd al een eigen bos willen hebben? Dat kan straks, in Steenderen. De gemeente Bronckhorst gooit het Plantenbos in de verkoop. Het dorpsbosje van ongeveer 6 hectare is afgestoten door Staatsbosbeheer. ,,We willen graag dat het bos behouden blijft voor de inwoners van Steenderen’’, zegt wethouder Willem Buunk.

 1. Gesneuvelde geallieerden krijgen in Vorden een foto bij hun graf: ‘En we beschrijven in een boek wie zij waren’
  PREMIUM

  Gesneuvel­de geallieer­den krijgen in Vorden een foto bij hun graf: ‘En we beschrij­ven in een boek wie zij waren’

  De twintig geallieerde soldaten die zijn begraven in Vorden, krijgen letterlijk een gezicht. Robert Ellenkamp, Wout Dekkers en Freerk Boekelo zijn bezig met een speurtocht naar verhalen over en foto’s van de achttien vliegtuigbemanningsleden en twee parachutisten die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden in Vorden. Die worden gebundeld in een boek. En iedere geallieerde krijgt een fotostandaard bij zijn graf.
 1. Oplegger van vrachtwagen vliegt in brand in Balkbrug
  Play

  Oplegger van vrachtwa­gen vliegt in brand in Balkbrug

 2. Man uit Apeldoorn raakt ernstig gewond bij val van dak
  Play

  Man uit Apeldoorn raakt ernstig gewond bij val van dak

Achterhoek