Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Annemiek van Vleuten uit Vorden wint NK tijdrijden

Annemiek van Vleuten is in Ede opnieuw Nederlands Kampioen tijdrijden geworden. Anna van der Breggen uit Zwolle pakte het brons.

Van Vleuten legde het parcours tussen Ede en Otterlo af in 39 minuten en 14 seconden. Ze bleef daarmee Ellen van Dijk voor, die een kleine minuut later finishte. De Zwolse Anna van der Breggen werd derde in 41 minuten en 3 seconden.

 1. Directeur bibliotheken Bronckhorst vreest ook na ‘meevaller’ voor sluiting vestigingen
  PREMIUM

  Directeur bibliothe­ken Bronck­horst vreest ook na ‘meevaller’ voor sluiting vestigin­gen

  Bij de bibliotheken in Bronckhorst zijn ze nog steeds bang voor sluiting. De gemeente Bronckhorst stelt 171.000 euro extra beschikbaar zodat de vestigingen in Vorden, Steenderen, Hengelo en Zelhem ook volgend jaar nog open kunnen zijn. Volgens Wieb Broekhuijsen, directeur van Bibliotheek West-Achterhoek, is dat uitstel van executie. ,,Het probleem wordt een jaar vooruitgeschoven.’’
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek