Volledig scherm
© Thinkstock

Bijna vijfduizend zonnepanelen op Baakse voetbalvelden

BAAK - Ruim een jaar nadat in Baak de allerlaatste voetbalwedstrijd werd gespeeld, lonkt er een tweede leven voor voormalig sportcomplex De Baakermat. Een ondernemer wil het terrein pachten van de gemeente en er 4.830 zonnepanelen plaatsen.

De gemeente Bronckhorst geeft Remie Fiscaal Juridisch Adviesbureau uit Uden de mogelijkheid om de plannen voor een zonnepark in Baak verder uit te werken. Bronckhorst zoekt al langer een nieuwe functie voor de voetbalvelden. Wethouder Jan Engels: "Dit zou een prima invulling zijn".

  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek