Boswachter Anouk Ballot van Natuurmonumenten waarschuwt wandelaars Maike van der Linden (midden) en haar zus Anita van der Linden (links) en hond Spat tijdens hun wandeling op het Grote Veld. Er zijn balletjes gehakt gevonden waar punaises in zijn verwerkt, levensgevaarlijk voor het wild en honden.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Anouk Ballot van Natuurmonumenten waarschuwt wandelaars Maike van der Linden (midden) en haar zus Anita van der Linden (links) en hond Spat tijdens hun wandeling op het Grote Veld. Er zijn balletjes gehakt gevonden waar punaises in zijn verwerkt, levensgevaarlijk voor het wild en honden. © Patrick van Gemert

Boswachters waarschuwen wandelaars bij Vorden voor vleesballetjes met punaises: ‘We willen dat iedereen zich bewust is van de risico’s’

Boswachters van Natuurmonumenten zijn zaterdagmiddag in het Grote Veld aan het surveilleren. Wandelaars met honden spreken ze aan om ze te waarschuwen voor de gevaarlijke rauwe gehaktballetjes met punaises die hier afgelopen woensdag en donderdag gevonden zijn. Veel wandelaars ter plekke blijken al op de hoogte, maar dat het om de paden hier gaat, had zeker niet iedereen door.

 1. Gesneuvelde geallieerden krijgen in Vorden een foto bij hun graf: ‘En we beschrijven in een boek wie zij waren’
  PREMIUM

  Gesneuvel­de geallieer­den krijgen in Vorden een foto bij hun graf: ‘En we beschrij­ven in een boek wie zij waren’

  De twintig geallieerde soldaten die zijn begraven in Vorden, krijgen letterlijk een gezicht. Robert Ellenkamp, Wout Dekkers en Freerk Boekelo zijn bezig met een speurtocht naar verhalen over en foto’s van de achttien vliegtuigbemanningsleden en twee parachutisten die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden in Vorden. Die worden gebundeld in een boek. En iedere geallieerde krijgt een fotostandaard bij zijn graf.
 1. Tulpenfestivals van start, maar wat is er eigenlijk te zien
  Play

  Tulpenfes­ti­vals van start, maar wat is er eigenlijk te zien

 2. Moeder schaatsbroers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'
  Play

  Moeder schaats­broers Mulder: 'Bij de start kijk ik even weg'

Achterhoek