Volledig scherm
© Ginopress

Brand in seniorenwoning Zelhem (VIDEO)

ZELHEM - Door kortsluiting is een elektrische deken gaan branden waarnaar het matras van de bewoonster in ook brand vloog. De bewoonster kon zelfstandig haar woning uit komen en raakte niet gewond. Ze is bij de buren ondergebracht.

Bij de brand aan de Oranje Nassaustraat ontstond veel rook maar de brandweer had de brand snel onder controle. De vlamgevatte deken en matras zijn naar buiten gegooid. Stichting Salvage zal de opgelopen schade aan de woning met de bewoonster afhandelen. .

Volledig scherm
Brandweer in actie bij brand in een bejaardenwoning aan de Oranje Nassaustraat in Zelhem.
  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek