Volledig scherm
3000 badeendjes worden ingezet voor de Badeendjesrace van Lions Club Bronckhorst, komende zondag. © ANP

Brandweer Steenderen helpt 3000 badeenden

De Brandweer Steenderen helpt de Lions Club Bronckhorst, organisator van de Badeendenrace op 2 september, uit de brand.

Door de lage waterstand is er momenteel geen stroming in de Groote Beek in Bronkhorst, waar de race plaatsvindt. Die stroming is noodzakelijk om de 3.000 badeenden van het startpunt naar de finish te krijgen. Vrijwilligers van het brandweerkorps uit Steenderen zijn tijdens de race daarom met brandweerslangen aanwezig om de badeenden richting de finish te stuwen. ,,Wij zijn daarvoor gevraagd door de Lions Club'', vertelt Wilger Geurts, postcommandant van de Brandweer Steenderen.

Waterkanon

De brandweer is er met een pompwagen en een waterkanon en een oppervlaktereddingsteam, bestaande uit twee oppervlakteredders. ,,Daarnaast zijn op de kazerne zes brandweerlieden aanwezig die dienst hebben. Onze tankwagen blijft ook gewoon op de kazerne. Mocht er zich op 2 september iets voordoen waar het oppervlaktereddingsteam bij nodig is, dan is dat jammer voor de Lions Club. Een zogenaamde eerste uitruk heeft natuurlijk prioriteit'', zegt Geurts.

De opbrengst van de Badeendenrace gaat naar de vier openluchtzwembaden in Bronckhorst.

  1. B&b-ondernemer Jalbert Kuijper: ‘Je kunt niet alles bij het oude laten’
    PREMIUM
    video

    B&b-ondernemer Jalbert Kuijper: ‘Je kunt niet alles bij het oude laten’

    Na veel politiek gekrakeel mag ondernemer Jalbert Kuijper in Klein Dochteren – een buurtschap bij Lochem - acht kamers in zijn bed and breakfast realiseren. Het voornemen stuit bij enkele buren op fors verzet. Het is dan ook vrijwel zeker dat ook de Raad van State zich nog over de bestemmingsplanwijziging mag buigen. Voor het eerst doet Kuijper zelf zijn zegje over de kwestie. ,,Ik ben vooral heel verwonderd’’

Achterhoek