Volledig scherm
3000 badeendjes worden ingezet voor de Badeendjesrace van Lions Club Bronckhorst, komende zondag. © ANP

Brandweer Steenderen helpt 3000 badeenden

De Brandweer Steenderen helpt de Lions Club Bronckhorst, organisator van de Badeendenrace op 2 september, uit de brand.

Door de lage waterstand is er momenteel geen stroming in de Groote Beek in Bronkhorst, waar de race plaatsvindt. Die stroming is noodzakelijk om de 3.000 badeenden van het startpunt naar de finish te krijgen. Vrijwilligers van het brandweerkorps uit Steenderen zijn tijdens de race daarom met brandweerslangen aanwezig om de badeenden richting de finish te stuwen. ,,Wij zijn daarvoor gevraagd door de Lions Club'', vertelt Wilger Geurts, postcommandant van de Brandweer Steenderen.

Waterkanon

De brandweer is er met een pompwagen en een waterkanon en een oppervlaktereddingsteam, bestaande uit twee oppervlakteredders. ,,Daarnaast zijn op de kazerne zes brandweerlieden aanwezig die dienst hebben. Onze tankwagen blijft ook gewoon op de kazerne. Mocht er zich op 2 september iets voordoen waar het oppervlaktereddingsteam bij nodig is, dan is dat jammer voor de Lions Club. Een zogenaamde eerste uitruk heeft natuurlijk prioriteit'', zegt Geurts.

De opbrengst van de Badeendenrace gaat naar de vier openluchtzwembaden in Bronckhorst.

  1. Postcommandant verbolgen over kritiek op brandweer bij grote brand in Vorden: ‘Gevochten hebben ze!’
    PREMIUM
    video

    Postcomman­dant verbolgen over kritiek op brandweer bij grote brand in Vorden: ‘Gevochten hebben ze!’

    Bij de grote, uitslaande brand in een autobedrijf aan de Handelsweg in Vorden zou de brandweer eind mei ‘amateuristisch’ te werk zijn gegaan. Het bluskorps werd bovendien ‘gebrek aan kennis’ verweten en er zou een tekort aan bluswater zijn. Al die uitspraken die in het dorp bleven rondzingen, schoten postcommandant Bennie Hekkelman in het verkeerde keelgat. Hij plaatste een flink relaas op Facebook om een tegengeluid te laten horen. ‘Want gevochten hebben ze!’

Achterhoek