Volledig scherm
PREMIUM
Bronckhorster wethouder Dorien Mulderije en algemeen directeur Walter Cantrijn van sociaal werkvoorzieningsschap Delta gaven in het verleden in Vorden het startsein voor het project ‘Achterstallig onderhoud kleine particuliere bospercelen’. © Ronald Hissink

Bronckhorst koerst op vertrek uit sociale werkvoorziening Delta

In Bronckhorst is weinig enthousiasme meer te bespeuren voor het overeind houden van sociale werkvoorziening Delta. Als het aan het college van de gemeente Bronckhorst ligt wordt de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) vanaf 1 januari 2020 niet meer via Delta, maar zelfstandig en onder eigen regie van de gemeente uitgevoerd. 

Bronckhorst zou in dat geval uit de gemeenschappelijke regeling met de gemeenten Lochem en Voorst stappen, maar ook het gezamenlijk opheffen van Delta behoort tot de mogelijkheden. De gemeenteraad in Bronckhorst wordt op 13 december gevraagd om daar mee in te stemmen. 

 1. Vordenaar Marcel Bugter is 'ongeneeslijk francofiel’
  PREMIUM

  Vordenaar Marcel Bugter is 'ongenees­lijk francofiel’

  Marcel Bugter ontving donderdag de Médaille Paul Belmondo, een hoge Franse onderscheiding. De 66-jarige Vordenaar zet zich al decennialang in om de Franse taal en cultuur op de kaart te krijgen. Hij deed dat tot voor kort onder andere als bestuurslid van Alliance Française Zutphen én landelijk voorzitter van de Alliance Française des Pays-Bas. Hoe Frans is Bugter? We leggen hem enkele duivelse dilemma's/dilemmes diaboliques voor.
 2. Hoge Franse onderscheiding voor Vordenaar Marcel Bugter tijdens lezing Alliance Française Zutphen

  Hoge Franse onderschei­ding voor Vordenaar Marcel Bugter tijdens lezing Alliance Française Zutphen

  Vordenaar Marcel Bugter is donderdagavond verblijd met de Médaille Paul Belmondo, een hoge Franse onderscheiding voor mensen die zich inspannen om de Franse taal en cultuur op de kaart te zetten. Bugter was 28 jaar bestuurslid van de Alliance Française Zutphen (AFZ), waarvan de laatste 15 jaar als voorzitter. Ook was hij enkele jaren landelijk voorzitter van de Alliance Française des Pays-Bas.

Achterhoek